Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Legnépszerűbb

Sült kápia paprika bulgursalátával

2014.03.17.

Sült kápia paprika bulgursalátával

Egy fokhagymás, füstölt sajtos köntösbe öltöztetett paprika románca az újhagymás bulgursalátával (más néven tabbouleh - ejtsd: tabulé -). Külön- külön is megállják a helyüket. Együtt pedig érezni lehet a kettőjük között lévő harmóniát, mely ízorgiában ölt testet. Hiába ez igazi szerelem közöttük.

 Hozzávalók (4 személyre)

a tabuléhoz

  • 1 csésze bulgur
  • 2 csésze víz
  • 5 csomó petrezselyemzöld
  • 8-10 friss mentalevél
  • 4 szál újhagyma
  • 4 db paradicsom
  • 1 lime leve
  • olívaolaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt köménymag
  • a sült paprikához:
  • 4 db kápia paprika
  • 4 szelet light füstölt sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só (durva szemű tengeri só)
  • olívaolaj
  • 1 csomó petrezselyemzöld

 Elkészítés

1. A vizet felforraljuk egy lábosban. Beletesszük a bulgurt és egy kevés sót. Levesszük a tűzről és lefedve 20-25 percig hagyjuk állni. (Egyszer-kétszer megkeverjük.) Ezalatt a bulgur felszívja a vizet és tökéletesen megpuhul.

2. A petrezselymet és a mentát nagyon apróra vágjuk. Az újhagymát vékonyan felszeleteljük. A paradicsomot apró kockákra vágjuk. Az egészet egy nagy keverőtálba tesszük. Hozzákeverjük a kihűtött bulgurt és olívaolajjal, sóval, borssal, őrölt köménymaggal és egy lime levével ízesítjük.

Jobb íze lesz, ha egy kicsit állni, hagyjuk a hűtőben.

3. A kápia paprikát megmossuk, és hosszában kettévágjuk. A csumáját kiszedjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Olívaolajjal meglocsoljuk, sózzuk és durvára aprított fokhagymával megszórjuk.

200 C fokon (grill fokozat) 10-15 percig sütjük. Félidőben rátesszük a füstölt sajtot.

A megsült paprikák tetejét finomra vágott petrezselyemzölddel szórjuk meg, akkor, amikor még forró a sajt.

vissza

Hozzászólások