Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Tonhalas kuszkusz saláta friss bazsalikommal

Tonhalas kuszkusz saláta friss bazsalikommal Konyha: mediterrán
Fő kategória: halak , saláták
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes, húsmentes

Testépítős spenótos csirkemell

Testépítős spenótos csirkemell Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes, tojásmentes

Papsipka (túrós batyu)

Papsipka (túrós batyu) Konyha: magyar
Fő kategória: desszertek, vendégvárók
Étkezés: reggeli, tízórai, uzsonna
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: szilveszter, újév, farsang, húsvét, vasárnapi ebéd, karácsony
Elkészítési idő: max. 60 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Tárkonyos sertésragu zellerrel és római köménnyel (alakbarát, gluténmentes)

2015.12.21.

Tárkonyos sertésragu zellerrel és római köménnyel (alakbarát, gluténmentes)

Hogyan lehetne elképzelni az ízét? A tárkonyos raguleves íze megvan? Akkor most képzeld el ezt sűrűbb állagban és zöldségek nélkül, csak a finom husi. Megvan? Akkor most gondolatban adj hozzá egy csipetnyi római köményt! Érzed a különbséget, azt az egzotikumot, melyet a római kömény művelt az egyszerű ragunkkal? Ha nem, akkor mindenképpen el kell készítened ezt a receptet, hogy megismerd ezt az ízvilágot.

Hozzávalók (2 személyre):

2 ek. olívaolaj

1 db vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

330 g sertéscomb

60 g zeller

őrölt fekete bors

1 tk. szárított tárkony

1 ek. mustár

1 tk. római kömény

1 csomó petrezselyemzöld

2 ek. tejföl

1 tk. tárkonyecet

víz vagy alaplé

 

Elkészítés:

1. A húst megtisztítjuk és csíkokra vágjuk. A zellert is a hússal egyező formára vágjuk a tisztítás után. A vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk. A petrezselymet finomra vágjuk.

2. Felforrósítjuk az olívaolajat és üvegesre pároljuk benne a hagymát.

3. Rátesszük a húscsíkokat. Sózzuk, borsozzuk és római köményt teszünk rá, valamint zúzott fokhagymát. Fedő nélkül lepirítjuk a húst. Pirosas kérget kell, hogy kapjon. Ezalatt a fűszerek szépen átjárják a hús rostjait.

4. Félidőben hozzáadjuk a mustárt, ezzel is lepirítjuk a húst, majd beletesszük a felszeletelt zellert. Ezt is befűszerezzük és a hússal együtt pirítjuk.

5. Ha már sűrű pörzsanyag képződött a lábasunk aljában, akkor felöntjük egy kevés vízzel és alaposan elkeverjük. Lefedjük, és alacsonyabb lángon, rövid lében puhára főzzük az egészet, úgy hogy az elpárolgó vizet folyamatosan pótoljuk.

6. Ha mindent jól csináltunk, akkor mire megpuhul a hús, addigra sűrű szaftja lesz. Ezt a szaftot ízesítjük még tejföllel. Kiforraljuk, hozzáadjuk a tárkonyt és a petrezselymet. Végül egy kevés tárkonyecettel állítjuk be az ízét.

Párolt rizzsel fogyasztjuk. 

vissza

Hozzászólások