Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Citromos-kakukkfüves ínyenc ragu bulgurral

Citromos-kakukkfüves ínyenc ragu bulgurral Konyha: mediterrán
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: nyári
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Camembert sajttal töltött sült alma

Camembert sajttal töltött sült alma Fő kategória: előételek, vendégvárók
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: őszi
Alkalom: húsvét, Halloween, Márton-nap, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Citromos-gyömbéres joghurtban pácolt sült csirkemell csíkok grillezett cukkínivel

Citromos-gyömbéres joghurtban pácolt sült csirkemell csíkok grillezett cukkínivel Konyha: mediterrán
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: nyári
Alkalom: grill party
Elkészítési nehézség: könnyű

Túrógombóc diétásan

2014.07.21.

Túrógombóc diétásan

Ez a túrógombóc egy kiváló desszert fogyókúrázók számára is. Csupán 71 kalóriát tartalmaz és nagyon finom, szépen tálalható. A szem is jóllakik tőle.

 Hozzávalók: (9 db-hoz)

  • 250 g zsírszegény tehéntúró (Nádudvari)
  • 1 db tojás
  • 35 g búzadara
  • 1 csipet só
  • 1 púpozott evőkanál Canderel Green stevia (vagy folyékony édesítőszer)
  • 140 g  natúr joghurt
  • 1 db nektarin
  • 1 kk. citromlé
  • 1 kk. folyékony édesítőszer (polisweet)

pirított mandulaszeletek és kókuszreszelék a forgatáshoz

 Elkészítés

1. Szitán áttörjük a túrót, hozzáadjuk a búzadarát, a steviát és a tojás sárgáját. Amikor alaposan összekevertük, több lépésben óvatosan hozzáadjuk a tojás kemény habbá vert fehérjét.

2. 40 percre hűtőbe tesszük pihenni. Ezalatt a búzadara megszívja magát a túróban lévő savóval, ettől megduzzad, ami segíti a formázást és főzés közben a puhulást.

3. Vízbe mártott kézzel formázva, bő forrásban levő enyhén sós vízbe szaggatjuk. Amikor a gombócok már felemelkedtek az edény aljáról, a hőkezelést csak gyöngyöző forralással vigyük tovább, hogy a gombócok szép lassan duzzadjanak meg és puhuljanak. Összesen kb. 8 percig főzzük.

Lecsurgatjuk a gombócokat és vagy kókuszreszelékben, vagy száraz serpenyőben megpirított mandulaszeletekben forgatjuk meg.

4. Az öntethez a nektarinok magját kivesszük és felkockázzuk. Hozzáadjuk a natúr joghurtot, a citromlevet és az édesítőszert, majd elkeverjük. 

Nagyon finom még sárgadinnyével is.



1 db túrógombóc (2 ek. joghurtos öntettel) tartalmaz:

Energia: 71 kcal

Fehérje: 10,6 g

Zsír: 2,6 g

Szénhidrát: 5,9

vissza

Hozzászólások