Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Szavazás

Leginkább milyen recepteket szeretnél látni az oldalon?

Szavazok

Zabpelyhes tejbegríz tönköly búzadarából

2016.07.29.

Zabpelyhes tejbegríz tönköly búzadarából

Sietős hétköznapokra egy gyors desszert vagy reggeli

Annak ellenére, hogy különösebben nem voltam oda a tejbegrízért gyerekkoromban sem, a napokban valamiért ellenállhatatlan vágyat éreztem arra, hogy délutáni nasiként elfogyasszak egy ilyen tejes finomságot. A mellette szóló érvek között szerepelt az is, hogy tudtam, hogy nagyon gyorsan elkészül.

Sajnos a búzadara miatt elég sok kalóriát tartalmaz a hagyományos verzió, ezért kitaláltam egy-két trükköt arra, hogy még beleférhessen a diétámba.

A tej egy részét vízzel helyettesítettem, a búzadara pedig tönköly búzadara lett, melyet zabpehellyel egészítettem ki. A végeredmény szerintem finomabb lett, mint a hagyományos tejbegríz.

 Hozzávalók (2 adag)

  • 200 ml laktózmentes tej (1,5 %-os)
  • 200 ml víz
  • 25 g teljes kiőrlésű, finomszemű zabpehely
  • 15 g teljes kiőrlésű tönköly búzadara
  • 10 g xilit
  • + folyékony stevia ízlés szerint

a szóráshoz:

3 g cukormentes, zsírszegény kakaópor és 1 csipet fahéj (ínyenceknek őrölt kardamom)

 Elkészítés

1.  A búzadarát, a zabpelyhet és a xilitet egy tálban kimérjük, majd az egészet összekeverjük.

2. A tejet és a vizet egy nyeles lábosba összeöntjük és felforraljuk. Steviaval beállítjuk az édességet.

3. Egy evőkanál segítségével beleszórjuk a zabpelyhes keveréket, úgy hogy lassan, kanalanként szórjuk bele, így nem lesz csomós. Folyamatos kevergetés mellett (közepes hőfokon) felére forraljuk, de legyen még folyós, amikor kiöntjük a tálba.

Megszórjuk a tetejét kakaóporral, fahéjjal, és ha langyosra hűlt, akkor már fogyaszthatjuk is.

 

1 adag tartalmaz:

Energia: 130 kcal

Fehérje: 6 g

Szénhidrát: 22 g

Zsír: 3 g

#diétás #alakbarát  #diétás desszert #fogyókúra #tejbegríz készítés #gyors étel #egészséges étel #fehér cukor nélküli nassolnivaló #tízperces desszert #tönköly búzadara #zabpehely #zabpelyhes desszert #reggelire


Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

vissza

Hozzászólások