Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











3 tea, amitől boldogabb és egészségesebb leszel – szálas tea teszt +RECEPT!

2019.03.15.

3 tea, amitől boldogabb és egészségesebb leszel – szálas tea teszt +RECEPT!

Így párosíts bio teákhoz egészséges ételeket!

Az egészséges életmódot támogató és energiát adó ételek és italok iránt exponenciálisan növekszik az érdeklődésem. Egyszerűen kell valami a túlhajszolt napokra, ami feldob, felturbóz, ad egy löketet a szerteágazó munkáimhoz. Mindezt természetes módon és egészségesen szeretném megoldani. Pont ezért kerestem bio szálas teákat, de azt nem is gondoltam volna, hogy mennyi különleges ízű, izgalmas teára bukkanok egy webshopban.

A Teapoint szálas tea webshop oldalára úgy találtam rá, hogy egyszerűen beírtam a szálas tea kifejezést a népszerű keresőbe. A Google ki is dobta azt a bio szálas tea webshopot, amire pont szükségem volt. A kereső már biztosan tudja, hogy a bio ételekre és az egészséges táplálkozásra nagyon rá vagyok kattanva, ráadásul szeretem a különleges ízeket, így tökéletes találatot kínált fel nekem az okos barátom a Teapoint-al. 

A Teapoint szálas tea webshopjában például van Kókusz-brownie ízű zöld tea és Narancs-vanília-fahéj ízű gyümölcstea is.

Nehéz volt a választás, de végül háromféle teát rendeltem. Egy zöld teát, melynek már a neve is magával ragadott (Energy boost), egy kellemes alvást ígérő, Good Night névre keresztelt teát, mert mostanában elég rosszul alszom. Ezek mellett a Calm Down nevű tea az összetevői miatt is pillanatok alatt a kosaramba landolt – pedig tényleg csak két szálas teát akartam rendelni.

Az első két teához készítettem egy-egy egészséges ételt is. Ez az első ilyen tea és étel párosításom, de szerintem még jönni fog jó néhány.

Reggelire: bio zöld tea, bio tojásból készült, bazsalikomos omlettel

ENERGY BOOST Citrom-sárgabarack ízű zöld tea

Az ENERGY BOOST simán elmegy egy desszertnek is a sárgabarack íz miatt, mely nagyon jól passzol ehhez a lágy, selymes ízvilágú zöld teához.

Ezzel a teával még biztosan fogok kísérletezni, mert hidegen, jeges teának is igazán üdítő lehet egy forró nyári napon. A barack íz inspirál benne. Egyszerűen itatja magát. Én amúgy is nagy zöld tea rajongó vagyok, de szerintem ezzel a teával a kritikusokat is meg lehet győzni a zöld tea fogyasztásról. Az ENERGY BOOST citrom-sárgabarack ízű zöld tea különösen élvezetes, valódi élményt nyújt az elkortyolgatása.

Mitől garantál ilyen íz gyönyöröket ez a szálas zöld tea, és mitől olyan egészséges?

Egyrészt a bio, superfood összetevők miatt, melyek között nem csak zöld máté tea, matcha zöld tea, hanem mályva, pitypang és spirulina is van.

Másrészt a zöld teában lévő hatóanyagok miatt.

  • A kutatások szerint a zöld tea javítja az agyi funkciókat és erősíti az immunrendszert.

  • A zöld teában lévő koffein mellé társul az L-theanine is, melynek szorongás oldó hatása van.

  • A zöld tea a fogyásban is tud segíteni, hiszen a szervezet anyagcseréjének a sebességét javítja, felgyorsítja az emésztést, ezáltal elősegítve a testzsír arány csökkenését.

  • A zöld teában lévő antioxidánsok fő feladata, hogy semlegesítsék a szervezetben lévő oxidánsokat vagy szabadgyököket. Ezért a zöld tea rendszeres fogyasztása hatékonyan késleltetheti az öregedés jeleit.

  • A zöld tea bizonyos mértékig hatékonyan csökkenti a szervezet koleszterin szintjét azon belül is az LDL koleszterint.

  • A bio zöld tea fogyasztása különösen javasolt azoknak, akik szellemi munkát végeznek, vagy hosszú időt töltenek a számítógép előtt. A zöld teákra jellemző lassú felszívódású koffein nem növeli meg hirtelen a szervezeted koffein szintjét, hanem lassan elnyújtottan egy több órás élénkítő hatást fejt ki a kávé ugrásszerűen gyors felszívódásával szemben.

Az ENERGY BOOST citrom-sárgabarack ízű zöld tea ráadásul az élénkítő hatásán túlmenően tele van antioxidánssal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, mint például A, C, E, B1, B2, B3, B5 és B-komplex vitaminok, vagy folsav, magnézium, cink, vas, kálium, kalcium és mangán.

Mindezeket a pozitívumokat figyelembe véve egy reggelit párosítottam hozzá, hogy már a nap első – és táplálkozás szempontjából legfontosabb – szakaszában kellő pozitív energiát kapjak.

Három bio tojásból készítettem omlettet úgy, hogy kevés olívaolajon megsütöttem a sonkát, majd hozzáadtam a tengeri sóval felvert tojásokat, melyeket a serpenyőbe öntöttem és lágyra megsütöttem. Bazsalikom leveleket szórtam rá a végén. 

ENERGY BOOST Citrom-sárgabarack ízű zöld tea omlettel

Hogy rakétaként szárnyaltam-e – mint ahogyan a szálas tea egyébként igazán dizájnos csomagolásán látható – azt nem tudom.  Mindenesetre elég sok minden belefért a napba és úgy vettem észre, hogy jól hat a gondolkodásomra, nagyobb összefüggések átlátására. Hogy a teától vagy mástól volt-e azt nem tudom, de egy próbát megér, ráadásul az egyik legkülönlegesebb zöld tea, amivel eddig találkoztam.

Szerezd be innen!

ENERGY BOOST Citrom-sárgabarack ízű zöld tea BIO

Magas koffeintartalmú bio szálas zöld tea amelyben Kínai Gunpowder zöld tea, citronella, Zöld maté tea, Mao Feng fehér tea, Golden Yunnan fekete tea OP, citromhéj, mályva, zsurló, pitypang, Matcha zöld tea, spirulina és guarana található. Rendelj kényelmesen otthonról a Teapoint webshopjából.

GOOD NIGHT Őszibarack-citrom ízű herba tea

Az édeskés őszibarack ízzel ez a tea tökéletes lezárása a napnak. Beleszagoltam a zacskóba és késztetést éreztem, hogy megegyem a benne lévő finomságokat. Annyira finom illata van! Ráadásul szép színes is, mintha egy csokor virágot rejtene a zacskó. Nem is csoda, hiszen van benne:

datolya, alma, citromfű, szederlevél, kamilla, sárgarépa, édeskömény, citromhéj, verbéna levelek, természetes ízesítés, cickafark, komlóvirágzat, orbáncfű, őszibarack, levendula, kék búzavirág.

Ezekről az összetevőkről azonnal egy finom desszert jutott az eszembe. Valami csokis. Egy egészséges kókuszgolyót készítettem hozzá.

200 g mandulabelet turmixgépben pépesítettem, hozzáadtam 180 g kókuszreszeléket, 4 ek. kakaóport, 2 ek. eritritet, 2 dl kávét és 70 g vajat. Ebből masszát gyúrtam és kókuszreszelékben meghempergettem.

Vacsorára: GOOD NIGHT Őszibarack-citrom ízű herba tea egészséges kókuszgolyóval


GOOD NIGHT Őszibarack-citrom ízű herba teában lévő gyógynövényeket úgy válogatták össze, hogy kiegészítsék egymást így maximalizálják a hatásukat. A datolya segíti az anyagcserét és csökkenti a vérnyomást. A citromfű, a levendula és a kamilla segít ellazulni és felkészít egy kiadós pihenésre. A komlóvirágzat és a cickafark már az altatásban és a nyugodt alvás fenntartásában lesz a segítségedre. Ezzel a teával éjszaka fel tudod tölteni a tested és kipihenten, nyugodtan és másnapra elegendő energiával fogsz majd ébredni.

Szerezd be innen!

GOOD NIGHT Őszibarack-citrom ízű herba tea BIO

A Good Night teánkat azért hoztuk létre, hogy lefekvés előtt fogyasztva a nyugtató és altató hatású gyógynövényeknek köszönhetően segítse a pihenésed és így reggel kipihenten és frissen ébredhess. Kiszerelés: 50 g ~ 20 csésze ÍzgaranciaHa nem ízlik a tea, akkor 14 napon belül visszaküldheted nekünk és visszatérítjük a tea árát.

A teáknál – és különösen a szálas teáknál – nagyon fontos, hogy jól készítsd el. Ha nem megfelelő hőmérsékletű vizet használsz, vagy nem áztatod kellő ideig, akkor nem ugyanazt az ízt és élményt fogod kapni, mintha figyelsz a megfelelő elkészítésre. Ebben segít az ingyenes e-book, melyet érdemes letölteni az oldalról.

CALM DOWN citromfű-zsálya ízű herba tea

A calm down teához azért nem készítettem ételt, mert annyira erőteljesek voltak a benne lévő egészséges füvek ízei, hogy elnyomták az utána fogyasztott étel ízét, és igazából az étvágyamat is. Szóval még az is lehet, hogy egy diétás teának is tökéletes választás. Nem sóvárogtam utána semmilyen édesség után. Tényleg lenyugtatott, az ízlelő bimbóimat is.

Szerezd be innen!

CALM DOWN Citromfű-zsálya ízű herba tea BIO

Egy tea ami megnyugtat, ellazít és még az egészségedre is vigyáz. A Calm Down nyugtató teánk a minőségi BIO alapanyagoknak köszönhetően elhozza neked azokat a nyugodt pillanatokat, melyekre egy hosszú nap után vágyhatsz. Kiszerelés: 50 g ~ 20 csésze ÍzgaranciaHa nem ízlik a tea, akkor 14 napon belül visszaküldheted nekünk és visszatérítjük a tea árát.

Ebben a nyugtató herba teában három nagy kedvencem is benne van. A rozmaring, a zsálya és levendula. Mindhármat tökéletesen ki lehetett érezni, igazán harmonikus elegyet alkottak a citromfűvel és a valeriánával, melyek köztudattan pozitívan hatnak az idegrendszerre, természetes módon nyugtatnak.

Szóval, ha felhúznak bent a munkahelyeden, akkor mindig legyen kéznél ez a szálas bio tea. Kortyolgasd el még melegen, közben pedig tarts 5 perc szünetet, hogy élvezd a teázás minden nyugtató pillanatát! Hidd el, utána másképp fogod látni a világot. Egészségesebben és boldogabban. Happy to TEA you!

 

Szerző: Földi Rita

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!