Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:


Konyha:


Étkezés:
Szezon:
Alkalom:


Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:

Speciális összetevő:


Népszerű témák:Mit főzzek ma?

Bolognai spagetti

Bolognai spagetti Konyha: mediterrán
Fő kategória: tészták
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Gluténmentes vaníliás karika egyszerűen

Gluténmentes vaníliás karika egyszerűen Fő kategória: desszertek
Étkezés: reggeli, tízórai, uzsonna
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes, húsmentes
Népszerű témák: Enni és Fogyni módszer, diétás nassolnivaló, karácsonyi sütemények, gasztroajándékok

Puha mézeskalács

Puha mézeskalács Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: téli
Alkalom: karácsony
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: min. 120 perc

A legértékesebb kincsünk, melyet nem tudunk eladni, de megvenni sem

 

A legértékesebb kincsünk, melyet nem tudunk eladni, de megvenni sem

A Pozitív Részecskék

Kezdjük egy találós kérdéssel! Mi az, ami a legértékesebb kincsed, mégsem tudod pénzzé tenni? Mindenki számára fontos, igazi hiánycikk - mégsem árulják sehol a boltokban. Van, aki bármit megtenne érte, hogy megszerezze, akinek pedig megvan, észre sem veszi, hogy mekkora adománnyal rendelkezik. Mi az?

Természetesen az egészség. Erről szeretnék most egy kis szösszenetet írni, mert lehet, hogy neked is hasznosak lehetnek a következő gondolatok, melyeket igyekszem én is mindennap észben tartani.

A Pozitív Részecskék

Amikor a legjobban leterhelt vagy a munkahelyeden, amikor a legtöbb stressz ér és egyre több és több feladat hárul rád nem csak a munkában, de a magánéletedben is, te pedig napról-napra veszítesz a motivációdból, mert nem bírod el a terheket, akkor hirtelen jön egy betegség, mely pillanatok alatt ágynak dönt.  Egy kis influenza, egy kósza vírus, vagy rosszabb esetben valami komolyabb betegség. Talán a test természetes védekezési reakciója ez, mert túlhajtottad magad és így kényszerít pihenőre? Sokáig azt gondoltam, hogy így van, de mostanra már másban hiszek.

Egyszer egy idős embertől – aki öreg kora ellenére nagyon jól tartotta magát – megkérdezték, hogy mégis mi a titka? Mitől olyan optimista és hogy van ereje még a munkához? Azt monda, hogy a titok az, hogy a testben lévő részecskéket pozitív energiával kell feltölteni, ettől nemcsak boldog, de egészséges is lesz a test és a lélek is. Meg kell találni, azokat a dolgokat, melyek pozitív energiával töltik fel, és mindennap foglalkozni kell velük. Számára a családja, az unokái és a ház körüli teendők jelentették ezeket a pozitív energiával járó dolgokat, melyben mindennap örömét lelte.

Ez a mondat elindított bennem valamit, melyet utána sokáig teszteltem magamon. Azt vettem észre, hogy ha jó dolgokra gondolok hosszú távon, akkor valahogy megindulnak az életemben a pozitív dolgok. Anyagi jellegű dolgokat is vonz és pozitív embereket is, melyekből hirtelen egyre több lesz körülötted. Olyan mintha a pozitív gondolatok tényleg képesek lennének pozitív energiával feltölteni azokat a bizonyos részecskéket, melyek utána magukhoz vonzzák a többi pozitív részecskét is, legyen az egy másik pozitív ember, vagy éppen egy szuper állásajánlat.

Ha a pozitív töltetű részecskék a fent leírt módon működnek, akkor sajnos a negatív töltetű részecskék is léteznek. Tehát, ha elménkben dúlnak a negatív gondolathullámok ("nem vagyok elég jó, úgysem sikerül, nem tudom megcsinálni") akkor ezzel negatív jeleket küldünk a részecskéknek, melyek így negatívvá válnak és a negatív életeseményeket fogják vonzani.  Minél több ilyet küldünk, testünk annál inkább negatívvá válik – és azt hiszem, ilyenkor következik be a betegség. Tehát tulajdonképpen saját magunkat betegítjük meg vélt, vagy valós gondolatainkkal és érzéseinkkel.

Persze nincs tudományos alapja a fent leírtaknak és talán erről a témáról már írtak is egy páran. Nem tudom, az viszont biztos, hogy érdemes kipróbálni. Indítsd el a pozitív hullámokat és próbáld meg elfelejteni a rosszakat! Csináld egy héten át, egy hónapon át, vagy egy éven át, és nézd meg, hogy mi változik a testedben és az életedben! Tápláld pozitív energiával a részecskéidet!

Egészségedre!

Szerző: Földi Rita

Lájkold a cikket és oszd meg az ismerőseiddel is!

Még több tipp, ötlet, recept a Facebook és az Instagram oldalamon.

vissza