Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Őszi császármorzsa

Őszi császármorzsa Konyha: magyar
Fő kategória: desszertek
Étkezés: reggeli, uzsonna
Szezon: őszi
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 15 perc

Zöldfűszeres juhtúróval töltött gombafejek kuszkusszal

Zöldfűszeres juhtúróval töltött gombafejek kuszkusszal Konyha: keleti
Fő kategória: zöldséges ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Bejgli

Bejgli Konyha: magyar
Fő kategória: desszertek, vendégvárók
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: téli
Alkalom: karácsony
Elkészítési nehézség: nehéz

Camembert sajttal töltött sült alma

2015.11.04.

Camembert sajttal töltött sült alma

Mit szólnál egy különleges őszi vacsorához? Készíts Camembert sajttal töltött sült almát! Előételnek is tökéletes.

Hozzávalók (3 személyre):

3 db alma

2 csomag camembert sajt

1 marék dió

½  citrom leve

2 ek metélőhagyma

worchester szósz

2 ek. vaj

1 nagyobb gerezd fokhagyma

Elkészítés:

1. A vajat kissé felolvasztjuk, és habverővel habosra keverjük. Belekeverjük egy fakanállal az 1 cm-es kockákra vágott camembert sajtot. Sózzuk, worchester szósszal, zúzott fokhagymával és citromlével ízesítjük. Majd az egészet szitán áttörjük, hogy egy sokkal lágyabb krémet kapjunk. Ezt a krémet és a maradék durvább részeket három részre szedjük. Az egyikbe snidlinget keverünk, a másikba száraz serpenyőben elősütött és durvára aprított diót, a harmadikba lehet apró almakockákat, vagy maradhat üresen is.

2. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, és a magházat kiszúrjuk. Nem kell teljesen, hogy ne folyjon ki a sajt a sütésnél. A felső egyharmadát levágjuk az almának, és belsejét karalábévájóval kiszedjük, hogy minél több töltelék férjen bele.

Amíg az almákkal dolgozunk, tároljuk citromos vízben, hogy ne barnuljanak meg.

3. Végül a háromféle tölteléket belekanalazzuk a lecsöpögtetett almákba, rátesszük az alma fedelét és kivajazott tepsibe tesszük. Légkeveréses sütőben kb. 20 percig sütjük.

A megsült almákat kihűtjük, tetejét snidlinggel megszórjuk.

vissza

Hozzászólások