Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Camembert sajttal töltött sült alma

2015.11.04.

Camembert sajttal töltött sült alma

Mit szólnál egy különleges őszi vacsorához? Készíts Camembert sajttal töltött sült almát! Előételnek is tökéletes.

Hozzávalók (3 személyre):

3 db alma

2 csomag camembert sajt

1 marék dió

½  citrom leve

2 ek metélőhagyma

worchester szósz

2 ek. vaj

1 nagyobb gerezd fokhagyma

Elkészítés:

1. A vajat kissé felolvasztjuk, és habverővel habosra keverjük. Belekeverjük egy fakanállal az 1 cm-es kockákra vágott camembert sajtot. Sózzuk, worchester szósszal, zúzott fokhagymával és citromlével ízesítjük. Majd az egészet szitán áttörjük, hogy egy sokkal lágyabb krémet kapjunk. Ezt a krémet és a maradék durvább részeket három részre szedjük. Az egyikbe snidlinget keverünk, a másikba száraz serpenyőben elősütött és durvára aprított diót, a harmadikba lehet apró almakockákat, vagy maradhat üresen is.

2. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, és a magházat kiszúrjuk. Nem kell teljesen, hogy ne folyjon ki a sajt a sütésnél. A felső egyharmadát levágjuk az almának, és belsejét karalábévájóval kiszedjük, hogy minél több töltelék férjen bele.

Amíg az almákkal dolgozunk, tároljuk citromos vízben, hogy ne barnuljanak meg.

3. Végül a háromféle tölteléket belekanalazzuk a lecsöpögtetett almákba, rátesszük az alma fedelét és kivajazott tepsibe tesszük. Légkeveréses sütőben kb. 20 percig sütjük.

A megsült almákat kihűtjük, tetejét snidlinggel megszórjuk.

vissza

Hozzászólások