Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Zöldborsó krémleves daragaluskával

Zöldborsó krémleves daragaluskával Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi, szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, húsvét, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Diétás kókuszgolyó

Diétás kókuszgolyó Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes, tojásmentes, húsmentes

Zöldségleves vajas galuskával

Zöldségleves vajas galuskával Árszint: olcsó hozzávalók

Cékla történet

2014.01.28.

Cékla történet

Ajánlom ezt a történetet előételként, egy könnyű fehérbor társaságában, és fogyókúrázóknak vacsorára.
A cékla többek között méregtelenítő, fogyasztó hatású, növeli az állóképességet és javítja a vérkeringést.
A dió segít, hogy szép legyen a hajunk, a rucola pedig jó hatással van az emésztésre is.

Hozzávalók (2 személyre):

2 db cékla

olívaolaj

1 marék dió

125 g mozzarella

2 marék rucola

 

Az öntethez:

1 zöldcitrom leve

0,8 dl olívaolaj

őrölt fehér bors

 

Elkészítés:

1. A céklával kell kezdenünk, mivel ennek sok idő kell. A legjobb, ha előző nap elkészítjük, mivel napokig eláll a hűtőben.

A céklát alaposan megmossuk. Ne távolítsunk el róla semmit, különösen ne a ”farkincáját”, mert abban vannak a festékanyagok. Sózzuk, és kevés olívaolajjal meglocsoljuk, majd alufóliába csomagoljuk. Tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 200 C fokon 1-1,5 órát sütjük (a cékla méretétől függően).

A kész céklát még melegen megpucoljuk (nem forrón, tehát hagyjuk egy kicsit hűlni) és felkockázzuk.

2. A mozzarellát vékonyan felszeleteljük.

3. A diót száraz serpenyőben megpirítjuk. Ha kész apróra vágjuk.

4. Az öntethez a zöldcitrom levét összekeverjük az olívaolajjal, a sóval és a fehér borssal.

Tálaláskor a céklát, a mozzerellát, a rucolát és a pirított diót a tányérra tesszük és leöntjük az öntettel.

vissza

Hozzászólások