Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Epres-túrós hajdinapalacsinta

Epres-túrós hajdinapalacsinta Fő kategória: desszertek
Étkezés: reggeli
Szezon: tavaszi, nyári
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: fehér liszt mentes, gluténmentes, húsmentes

Snidlinges burgonyakrémleves kolbászchipsszel

Snidlinges burgonyakrémleves kolbászchipsszel Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Brokkolikrémleves

Brokkolikrémleves Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, tojásmentes, húsmentes

Túrós-sajtos pogácsa

2014.12.18.

Túrós-sajtos pogácsa

A legjobb pogácsa recept, mellyel valaha találkoztam, és ebben semmi túlzás nincs. Ezt ki kell próbálni, és számolni azzal, hogy minden családi rendezvényre készíteni kell majd egy nagy tállal, mely percek alatt elfogy, hogy utána megkérdezzék, miért csak ennyit csináltál.

Hozzávalók (3 tepsihez):

500 g finomliszt

500 g zsíros túró

500 g Rama margarin

1,5 ek. só

30 g élesztő

a tetejére:

185 g trappista sajt

1 tojás a kenéshez

Elkészítés:

1. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. Belekeverjük a sót, rámorzsoljuk az élesztőt és a túrót. A vajat félig felolvasztva adjuk hozzá. Az egészet alaposan átkeverjük, gyúrjuk, majd lefedve hűtőbe tesszük minimum három órára, de az is jó, ha egy éjszakát pihen.

Pihentetés közben még egyszer átgyúrjuk a tésztát.

2. A tésztát kivesszük a hűtőből és lisztezett gyúródeszkán 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk. Dupla hajtás kell, hogy a leveles legyen a tészta. A hajtogatott tésztát további 30 percre betesszük a hűtőbe.

3. A hűtőből kivéve újból átgyúrjuk és 1 cm vastagságú téglalapot nyújtunk belőle, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. (Válasszunk kisméretű szaggatót.) A kiszaggatott pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 30 percig kelesztjük. (Nálam ez úgy néz ki, hogy beteszem a sütőbe kelesztő funkcióra, 30 C fokra.)

4. A megkelt tésztát felvert tojással megkenjük és reszelt sajttal bőségesen megszórjuk. 200 C fokra előmelegített sütőben (alsó és felső sütés) kb. 35 percet sütjük.

Mentés

vissza

Hozzászólások