Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Spaghetti Parma (e Funghi) – azaz sonkás-gombás spagetti

Spaghetti Parma (e Funghi) – azaz sonkás-gombás spagetti Konyha: mediterrán
Fő kategória: tészták
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: húsvét
Elkészítési nehézség: könnyű

Csőben sült brokkoli

Csőben sült brokkoli Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes, tojásmentes, húsmentes
Árszint: közepes árkategóriájú hozzávalók

Spenótos túrókrém

Spenótos túrókrém Fő kategória: vendégvárók, zöldséges ételek
Étkezés: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
Szezon: tavaszi
Alkalom: húsvét
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc

Gulya Csárda, Balatonszentgyörgy

 

Gulya Csárda, Balatonszentgyörgy

Első és egyben utolsó látogatás

A Gulya Csárda a Balaton déli csücskében, Balatonszentgyörgy határában található. Az egész évben nyitva tartó étterem tipikus útszéli csárda, mely autóval és busszal is jól megközelíthető a 76-os útról. A turistavonzó csárda külseje viszont egyáltalán nem mondható tipikusnak. Az út szélén valóban egy hatalmas gulyaként terül el az étterem.

Ez az egyedi megjelenés viszont sajnos, nem jelent egyediséget az ételekben.  A déli oldalra tartó utunk során tértünk be ide, hogy egy finom, házias levest és egy szaftos pörköltöt fogyasszunk el ebben az abszolút magyarosnak tűnő csárdában.

Az étlapon többféle házias étellel is találkozhattunk. Egyebek mellett volt csontleves májgombóccal, palóc leves és Újházi tyúkhúsleves is. A tyúkhúsleves kitűnő választásnak tűnt elsőre, de amikor megérkezett az asztalhoz, akkor szembesültünk vele, hogy talán nem is kellett volna levest rendelni. Első ránézésre is látszódott, hogy vízízű, átlagon aluli étel lesz. Sajnos így is lett. A hús és a répa mennyisége elenyésző volt, a borsó kemény volt benne, a gomba pedig kimaradt a levesből. Ez az a leves, amit az ember első kóstolás után visszaküld.

A leves után nem vártunk túl sokat a sertéspörkölttől, melyet galuskával és almapaprikával kértünk. Ehhez képest meglepődtünk. A finom ízen kívül sajnos az első meglepetésünket az ételben talált hosszú hajszál okozta, a másodikat pedig az almapaprika pocsék íze, melynek színéről már ránézésre tudtuk, hogy nem várhatunk tőle túl sokat. A pörkölttel és a galuskával egyébként nem lett volna baj, szaftos volt és kellően ízes, az 5 pontból valószínűleg 4 pontot kapott volna, de a hajszál miatt az értékelhetetlen kategóriába került az almapaprikával és a levesnek nem mondható löttyel együtt.

Mindezek után a fizetésnél a sertéspörkölt marhapörkölt árban lett elszámolva és mindössze 10%-ot engedményt vontak le az árból, miután megmutattuk a bűnös hajszálat.

 

Ennyibe került

Újházi tyúkhúsleves 450 Ft

sertéspörkölt galuskával 1200 Ft

almapaprika 350 Ft

 

Teszt időpontja: 2017. április

vissza