Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Bejgli

Bejgli Konyha: magyar
Fő kategória: desszertek, vendégvárók
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: téli
Alkalom: karácsony
Elkészítési nehézség: nehéz

Gyömbéres-citrusos csirkeszárny vele sült kelbimbóval és basmati rizzsel

Gyömbéres-citrusos csirkeszárny vele sült kelbimbóval és basmati rizzsel Konyha: keleti
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc
Speciális összetevő: fehér liszt mentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes

Fűszeres húsos sertés bordacsont magyarosan

Fűszeres húsos sertés bordacsont magyarosan Konyha: magyar
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: újév, grill party, vasárnapi ebéd
Speciális összetevő: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, laktózmentes

Cukormentes banán fagyi

2016.05.06.

Cukormentes banán fagyi

Miért ne készítsünk otthon fagylaltot? Nem is kell hozzá fagylaltgép, csak jó alapanyagok és egy kis kreativitás. A mostani receptem az első házi készítésű fagylaltom, de biztos, hogy nem az utolsó.

Hozzávalók:

400 g tejföl (20%-os)

400 g habtejszín (Hulala Sugar Free)

4 db banán

100 g xilit

100 g eritrit

őrölt fahéj ízlés szerint

 

Elkészítés:

1.  A banánt megtisztítjuk és aprítógépben kissé pépesítjük. (Aki szereti, hagyjon benne nagyobb darabokat is.)

2. A habtejszínt kemény habbá verjük.

3. Egy másik tálban összekeverjük a tejfölt az édesítőszerekkel és a fahéjjal. Hozzáadjuk a pépesített banánt, végül összeforgatjuk a tejszínhabbal.

Beletesszük egy tálba és már mehet is a fagyasztóba. 

Kb. 3-4 óra fagyasztás után már fogyasztható.

Fogyasztás előtt 10 perccel kivesszük, hogy könnyebb legyen gombócokat szedni, és banán darabokkal díszítjük. 

1 gombóc (40 g) tartalmaz:

Energia: 78 kcal

Fehérje: 1 g

Szénhidrát: 8 g

Zsír: 5 g

vissza

Hozzászólások