• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

5 érv a nyári diéta mellett, ezért diétázz nyáron!

2016.06.17.

5 érv a nyári diéta mellett, ezért diétázz nyáron!

Így te is könnyebben be tudod tartani!

Általában nem nyáron, hanem nyárra szeretnénk lefogyni. Életmódváltás nélkül viszont ez nehezen megy. Az életmódváltás pedig nem ér véget tavasszal, igazán csak nyáron kezdődik el. Ilyenkor sokkal könnyebben betarthatóak a diétás elvek. 5 pontba szedtem, hogy mire tudsz jobban ügyelni, ha nyáron diétázol.

1.  A megfelelő folyadékfogyasztás jobban kivitelezhető

Napi 2-3 liter folyadékra szüksége lehet a szervezetednek, de nyáron még többre is. A hőség miatt pedig könnyebben lecsúszik ez a mennyiség. Hűts be szénsavmentes ásványvizet, és csavarj bele egy kevés citromot vagy lime-ot, amely nem csak frissítő hatású lesz, hanem segíti a zsírégetést is. (Erről bővebben olvashatsz a könyvemben.)

Kerüld a cukros és alkoholos üdítőket! A gyümölcslevek kalóriatartalmára pedig ügyelj ilyenkor is!

2. A fehérje és zöldség kombináció egyszerűen megoldható a grillrácson

Ha alacsony kalóriatartalmú étkezéseket szeretnél, akkor a legjobb kombináció a fehérje és a zöldség. Ez nyáron, a grill-szezonban könnyebben megvalósítható, ráadásul a grillrácson kevesebb zsiradék felhasználásával is ízletes ételeket készíthetsz.

Használj szárnyasokat vagy halat, és pácolj natúr joghurttal valamint citrusfélékkel is! Példának ajánlom a Citromos-gyömbéres joghurtban pácolt sült csirkemell csíkok grillezett cukkinivel receptemet, de a lehetőségek tárháza nagyon széles. Használj hozzá friss fűszernövényeket is!

3. Jobban esnek a friss zöldségek és a belőlük készült saláták

A nyári meleg miatt kerüljük a nehéz ételeket, így hamarabb meg fogunk kívánni egy könnyű salátát vagy valamilyen friss zöldséget. Ezekből bátran fogyaszthatunk, hiszen a legtöbb zöldség nagyon alacsony kalóriatartalmú. 

Nálam idén nyáron is a kapros-joghurtos uborkasaláta lesz a kedvenc. Ez nagyon jól illik a grillezett húsokhoz és a halakhoz is.

4. Könnyebben kimozdulunk és rávesszük magunkat a testedzésre

Biciklizés a Balaton körül? Hosszú esti séták a nyaralás alatt is? Úszás, vagy csak egy laza vízibiciklizés? Nyáron ez is könnyebb. Észre sem vesszük és a nyaralás ideje alatt is több száz kalóriát égethetünk el úgy, hogy közben szórakozunk is.

5. Ha nyár, akkor napsütés, ha napsütés, akkor jókedv

Sajnos, az időjárás a legtöbbünk hangulatára hatással van. A hangulatingadozások pedig könnyen a diéta megszegéséhez vezethetnek. Nyáron viszont több esély van a napsütéses jókedv előidézésére, így a diétánk kevésbé lesz veszélyben.

Ha van egy célod, akkor felejtsd el a halogatást. Kezdd el a megvalósítását ott, ahol vagy, ahol éppen tartasz. Nem fog eljönni a tökéletes pillanat az elkezdésre, MOST kell elindulnod! A nyár nagyon jó alkalom erre. Ha segítség kell az indulásban, akkor az Enni és Fogyni című könyvem neked való. Rendeld meg itt!

Szerző: Földi Rita

fotók: Pixabay

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!