Life&Trend

Az élet hangulatos oldala, mely összehoz

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért, vagy azért, hogy barátot, társat találj.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Barát- és társkereső:
Árszint:
Fő kategória:


Konyha:


Étkezés:
Szezon:
Alkalom:


Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:

Speciális összetevő:


Népszerű témák:Mit főzzek ma?

Zellerkrémleves oregánós ropogóssal

Zellerkrémleves oregánós ropogóssal Konyha: mediterrán
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: őszi, téli
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Tejfölös gombaleves vajas galuskával

Tejfölös gombaleves vajas galuskával Árszint: olcsó hozzávalók

Kivis-banános joghurtital

Kivis-banános joghurtital Fő kategória: italok
Szezon: tavaszi, szezonfüggetlen
Étkezés: tízórai, uzsonna
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 15 perc
Speciális összetevő: tojásmentes, húsmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes

6 kg mínusz kb. három hónap alatt!

 

105. nap

2014-10-29

Jó pár hónap telt el azóta, hogy utoljára naplót írtam. Nem tudtam mindennap írni, de most örömhírrel kezdhetek: 64 kg vagyok. Túl vagyok a szakács vizsgán, melyet jelesre teljesítettem. A nagy készülődés és a sok sütifalás ellenére sem jött vissza egyetlen kiló sem. Mellette nem mozogtam igazán, mert erre már nem volt energiám. Mégis sikerült tartanom a súlyomat.

Büszke vagyok magamra, hogy 6 kilót fogytam. Most viszont már több mint 2 hete nem mozdul a súlyom. Így ismét változtatnom kell a diétán! Most már kétnaponta mozgok 20-25 percet és egyre növelem a fehérjebevitelt. Sajnos sokszor becsúszik néhány zsírépítő szénhidrát is, de a jövőben ezeket is csökkenteni fogom. Találtam egy jó tanulmányt, mely pontosan leírja, hogy mi történik a szervezetünkben, ha ilyen zsírégető szénhidrátokat fogyasztunk. Ennek tudatában talán könnyebb lesz a dolog.

Közben nagyon sok receptet kísérleteztem ki. Mindig tudok már enni valami olyan ételt, ami kevés kalóriát tartalmaz, ugyanakkor nagyon finom is. (Ezeket mind ide töltöm fel.)

Nagy önbizalommal tölt el ez a 6 kg, ami eddig lement  Sokkal magabiztosabb vagyok, erősnek érzem magam. Minél több kilót tudok leadni, annál jobban bebizonyítom magamnak, hogy bármire képes vagyok.

A diétám inkább már életmód lett. Szeretem csinálni, és ezt eddig még egyik diétáról sem mondhattam el. A nadrágjaim már lötyögnek rajtam, az öveimen már nincs több lyuk, ahol megtarthatnám az övet és végre újra rám jön az a falatka miniszoknya, amit már régóta száműznöm kellett. Utoljára 8 éve voltam 65 kg, még a gimiben. 64-re pedig már nem is emlékszem.

A tanulmánynak köszönhetően újabb dolgokra jöttem rá. A kalóriaszámítás önmagában nem elég, mert nagyon oda kell figyelni a tápanyagok összetételére is! Én a javaslatok alapján ezt állítottam be:

fehérje: 130 g  (2g/testúlykilogramm)

szénhidrát: 130 g (2g/testúlykilogramm)

zsír: 25 g (a fentiekhez arányosítva)

Azt írják, ha a fogyás megállna, akkor csökkenteni kell a szénhidrát bevitelen. Azt hiszem búcsút kell intenem a süteményeknek és csokinak. Ez nehéz lesz, mert a hangulatváltozásaim során ezek jelentik a stabilitást. Tudom, hogy nem így kellene lennie, de talán ahogy a táplálkozásomban rend lesz, úgy a lelkivilágomban is.

Szép estét!

vissza