Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Eredmény: -1,5 kg (érthetetlen módon)

 

3. nap

2014-07-19

Gondolnom kell most már a szakács OKJ teljesítésére is. Nem tudom pontosan, hogy mikor lesz a vizsga. Azt hiszem októberre várható. Októberig van még 13 szombat. Az ötletem az, hogy szombatonként esek bűnbe a desszertekkel (talán ilyenkor nagyobb az esély arra is, hogy a család többi tagja eleszi előlem finomságokat). De ez még mindig kevés, mert 20 desszert van, és akkor még nem is beszéltem olyan ételekről melyeket szintén be kellene raknom egy bűnözési napra, de ha a desszerttel egy napra teszem, akkor tutira meghaladom a napi kalóriakeretemet.

A gond az, hogy 20 tétel van és egy tétel három fogásból áll (általában leves, főétel, desszert). Ha mindent úgy akarok csinálni, ahogy a nagykönyvben meg van írva (már pedig ennél lejjebb nem adom), akkor az azt jelenti a gyakorlatban, hogy olaj helyett zsírt fogok használni a pörköltöknél. Édesítőszer helyett pedig cukrot az édességeknél és persze jó sok fehér lisztet.

Lehetne azt is, hogy elkészítem és utána szétosztogatom az ételt. De meg kell kóstolnom, hogy tudjam, hogy milyet alkottam. E nélkül nem lehet. Lehetne még az is, hogy egy keveset eszem belőle. Ez egy jó iránynak tűnik, de magamat ismerve nem hiszem, hogy tartható. Harmadik lehetőségként sport jöhet szóba. Le kell mozognom a kalóriákat! A futás kizárva, mert azt nem bírja a térdem. Azt hiszem, marad a biciklizés. De mi lesz az elveimmel, hogy nincs fehér cukor és fehér liszt? Kétségbe vagyok esve!

A harmadik problémáról pedig még nem is beszéltem. Nem nagyon akarok húst enni. Az igazság az, hogy január óta egyáltalán nem eszem húst. Ezt is kénytelen vagyok most megtörni. Egyrészt azért, mert a kalóriabázis is azt írja, hogy több fehérjét kell fogyasztanom. Valójában azt látom, hogy nagyon zsírosan táplálkozom. Másrészt a szakács OKJ 20 tétele tele van husis fogásokkal. Ki kell találnom valamit!

A nők hajlamosak egyszerre túl sok mindennel foglalkozni és túlaggódni magukat. Akkor most veszek egy nagy levegőt és befejezzem az aggódást. A jelenre koncentrálok, a jelen pedig az, hogy lesz egy kis családi összejövetel, mely tökéletes alakalom arra, hogy elfogyjanak a desszertjeim. Végigböngészem a tételsort és kiválasztom a túrógombócot. Ez nem is tűnik annyira kalóriadús desszertnek. Kiszámolgattam, hogy mennyit tartalmaz és egy gombócra csak 80 kalória jött ki. A gombócok felét nem prézli borította, hanem kókuszreszelék vagy pirított mandulaszeletek, így még kevesebb kalória lett. Viszont nem tudtam megállni és készítettem hozzá egy mascraponés-nektarinos mártást. Ebben azért jóval több kalória volt. Reggelire ettem belőle 2 db-ot. Elég is volt bőven.

Az ebéd kicsit másként alakult, ahogy gondoltam. Rántott csirkemell volt burgonyapürével és uborkasalátával, valamint cigánypecsenye hasábburgonyával. Ezekből mindegyikből nagyon keveset szedtem. A kalóriabázison 10 dkg-ot számoltam mindegyikből. Nem tudom mennyire állja meg a helyét. A húsokat nagy nehezen ettem meg, mivel most ettem január óta először egy falatnál nagyobb mennyiségben húst. Azért most sem vittem túlzásba, talán 8 falat lehetett.

Gondba leszek a hússal. Nem kívánom és nem is esik jól, de nagyon alacsony a kalóriatartalma és végre a kalóriabázis fehérje szintjét is teljesítettem. Ráadásul vissza kell szoknom a húsos ételek ízére, másképp hogyan fogom jól elkészíteni a fogásokat a vizsgán?

Desszertnek ismét két túrógombócot ettem. Volt egy kis bűntudatom miatta. Nem tartom sem azt az elvemet, hogy nem eszem fehér cukrot, sem azt, hogy fehér lisztet. Kitaláltam, hogy holnap készítek még egy adag túrógombócot diétás verzióban.

A vacsoránál is bűnöztem. Barátnőmmel találkoztam este és végül egy ismert gyorsétteremben kötöttünk ki. Fagyit választottam gyümölcsöntettel. A kalóriabázis szerint ez 226 kalória. Mivel utána már nem kívántam semmit, így ez nem is tűnik olyan rossznak.

Nem tudtam sportolni ma, és a folyadékbevitelre sem tudtam figyelni. Talán egy liter vizet tudtam meginni.

Este lefekvésnél éhes voltam, de nem akartam 11 órakor enni. Jó döntés volt, végre megmozdult a mérleg! Két napja 70 kg-on állt és most alig hittem a szememnek. 68,5 kg-ot mutatott. 1,5 kg-ot fogytam egy nap alatt!

Szuper! Végre van eredmény. Nagyon nagy erőt ad ahhoz, hogy tovább folytassam. Viszont azt sehogy sem értem, hogy a mai nap egy nem éppen diétás menüsorral, hogy fogyhattam. Elvileg 1395 kalóriát vittem be. Azért írom, hogy elvileg, mert a túrógombóchoz a mártást nem számoltam ki és az ebéd adagokat sem írtam fel pontosan. De tartalmában minden étel kalóriadús volt. Talán a mennyiség lehet a titka. Lehet, hogy kevesebbet ettem, mint gondoltam. Mindenesetre ez elgondolkodtató. Ezek szerint, mindenből lehet enni, de csak nagyon keveset. Igen ám, de ezek nem egészséges ételek. Azt hiszem, egyelőre heti egy napra megengedek magamnak egy-egy bűnözést. Már csak a vizsga miatt is.

Érdekes az, amit a kalóriabázis tápanyageloszlás része mutat. Egyedül ma vittem be a szervezetembe kellő mennyiségű fehérjét. Ma ettem a legkevesebb szénhidrátot. Viszont a zsír bevitelt megint túlléptem. Ez alapján talán érthető a fogyás.

Mindenesetre egy nagy vállveregetéssel tartozok a mai napra magamnak. Büszke vagyok magamra, hogy meg tudtam állni, hogy csak keveset egyek, de mégis finomakat ettem és jól laktam. Büszke vagyok magamra, hogy három nap alatt eredményt értem el.

Boldogságos estét mindenkinek!

» Tovább az összes naplóbejegyzésre

» Enni és Fogyni - Útmutató a fogyáshoz (e-Book)

vissza