Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Hibák

 

2. nap

2014-07-18

Izomlázzal ébredek reggel. A hasizmomat érzem, és mosolygok. Mégis eredményes volt a tegnapi nap, még akkor is, ha kilóban nincs is csökkenés. Reggelire ugyanazt fogyasztok, mint tegnap (tea mézzel, egy kefir és egy szelet teljes kiőrlésű kenyér), 316 kalória bevitellel.

Az ebédet nagyon elrontottam. Még reggel elterveztem, hogy csőben sült brokkoli lesz. Csakhogy nem volt brokkoli a boltban. B tervnek a hűtőben található maradékokból főztem, amiből egy jó kis rakott krumpli jött össze. Ugyanis ehhez voltak hozzávalók.

Tanulság: pakold tele alacsony kalóriatartalmú, minőségi ételekkel a hűtődet! 

fotó: unsplash.com

De mindegy, legalább elfogytak a "zsírosbödönök" a hűtőből.

Nemcsak ezzel a rakott krumpli ötlettel rontottam el a dolgot, hanem azzal is, hogy már fél egy volt, amikor nekiálltam a főzésnek. A szerveztem pedig már hozzászokott ahhoz, hogy egy órakor eszik. Így éhesen álltam neki főzni. Meg kellett ennem három sárgabarackot. Ezt elkönyveltem tízórainak (amit nem szoktam, de lehet, hogy be kell iktatnom a tízórait is, és inkább előbb felkelni és előbb reggelizni).

Tanultam belőle: sokkal hamarabb kell nemcsak megtervezni, de elkészíteni is az ételeket. Akkor már késő, ha éhes vagy. Mindig legyen meg előre a következő adagod. Megfogadtam, hogy holnaptól kora reggel megfőzök.

A rakott krumplit úgy oldottam meg, hogy két részre osztottam a tepsiben. Az egyikre (a pároméra) ment minden a kolbásztól kezdve a sült szalonnán át. Az enyémre virsli került csak. Ez elvileg 663 kcal. A program itt egy másik recepttel számolt, így a kalóriabevitel nem teljesen felel meg a valóságnak. Igazából le kellet volna mérnem mindent és kiszámolgatni pontosan a kalóriákat, de erre éhesen képtelen voltam. Ez is egy tanulság a mai napra. Mindenesetre a krumpli nagyon laktató volt. Valójában nem tudtam megenni egyszerre a 400 grammot, így marad még egy kevés vacsorára is.

Nem kevés bűntudatom van amiatt, hogy megint valami magas kalóriatartalmú ételt fogyasztottam ebédre és nem tartottam magam a kitűzött elvekhez. Így vacsoráig már csak 278 kcal maradt, amit nagyon okosan be kell osztani. Bár nem akartam ma edzeni (mert tegnap kicsit sok volt), lehet, hogy mégis kénytelen leszek.  

Uzsonnára egy darab nektarint ettem. Fél hétkor húsz percet mozogtam. Tíz perc felülés (izomlázzal elég nehéz volt) és tíz perc súlyzózás következett 147 kalóriát elégetve. Ezzel még belefért vacsorára egy görög saláta is (144 kcal).

Összességében a mai nap jobb volt, mint a tegnapi. Finomakat ettem és nem voltam egyfolytában éhes, pedig kevesebb kalóriát vittem be, mint tegnap: 1360 kalória. A megengedett zsírt megint túlléptem és csak 14 dl vizet tudtam meginni. Sok minden van még, amin változtatni kell.

Szép estét!

» Tovább az összes naplóbejegyzésre

» Enni és Fogyni - Útmutató a fogyáshoz (e-Book)

vissza