• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Vigyázz, majonéz!

 

5. nap

2014-07-21

Reggelire a szokásos tea mézzel történet volt. Tegnapról maradt még a diétás túrógombócból. Ebből ettem 2 db-ot nektarinos joghurttal. Nagyon finom volt.

Ebédre ismét gulyásleves volt.  A gulyáslevest szerintem később is megtartom a fogyókúrámban. Egy nagy adag is csak kb. 170 kalória. Ezúttal 209 grammot mértem ki ebédre és egy szelet light toast kenyeret ettem hozzá.

Uzsonnára ismét túrógombóc következett (2 db és 2 ek. nektarinos joghurttal). Ez mindössze 142 kalória. Vacsoráig nagyon jól elvoltam vele. Pláne úgy, hogy már 3 körül elkészítettem előre a vacsorámat. Jércesalátát csináltam, csakhogy teljesítsem az első tételt. Igazából a tételek szerint kellett volna még fánkot is sütnöm, de ezt már elég sokat gyakoroltam korábban is (itt megtaláljátok a receptet), így ezt egyáltalán nem tartottam szükségesnek.

Mire kész lett a jércesaláta addigra számoltam csak ki, hogy mennyi kalóriát tartalmaz.

Teljesen megdöbbentem! Egy kis adag saláta 1100 kalóriát nyom a majonéz miatt! 

Házi készítésű majonézzel kell csinálni, amihez 167 ml étolaj kell. Többször is átszámoltam, egyszerűen nem akartam elhinni. Ennyire én még sosem mélyültem el a kalóriaszámolgatásban. Nyilván vannak olyanok, akiknek teljesen egyértelmű, hogy a majonéz ennyire hizlal, de én nem tudtam. Ha megettem volna azt az adagot, amit elterveztem vacsorára, akkor gyakorlatilag egy napra elegendő kalóriát vittem volna be. Még szerencse, hogy evés előtt kezdtem el számolgatni. Maradt még egy kevés a hozzávalókból, melyet nem kevertem össze a majonézzel, így a vacsorám 50 g sült jércemell volt (só, bors fűszerezéssel, olívaolajon megsütve), 30 g salátakeverék, 20 g alma. Összesen 145 kalória. Azért sokkal jobban hangzik, mint az 1100! 

Ha belegondolok, hogy eddig mennyi majonézt ettem, akkor lassan kezdek rájönni, hogy miért híztam. Imádom a majonézt, de mától a tiltólista élére került.

fotó: unsplash.com

Az alacsony kalóriatartalmú vacsora után  (amit egyébként  5 körül fogyasztottam el) hamar megéheztem, így további 2 túrógombóc következett még. Ezt betudtam egy nassolásnak, de ilyen alacsony kalóriatartalmú főétkezésekből igazából az öt is kevésnek tűnik. Viszont egyáltalán nem éheztem. Ma is nagyon finomakat ettem, szép tálalásban és elegendő mennyiségben.

Délután még tornáztam is. A szokásos 10 perc  súlyzózás (30 kg-os súlyzóval) és 10 perc felülés.

Estefelé hatodik étkezésként még ennem kellet egy görög salátát is (200 g) egy szelet light toast kenyérrel.

A mai napon, ha végignézem a listámat a kalóriabázison, akkor azt látom, hogy rengeteget ettem. Tény, hogy egyáltalán nem éheztem. Viszont alul az látszik, hogy csupán 1180 kalóriát ettem ma. Ez az eddigi legkevesebb. A fehérje fogyasztásom és a szénhidrát fogyasztásom is nagyon jó, de a zsírt 2 grammal túlléptem. A víz fogyasztásom  is nőtt egy keveset: 1,5 liter. A súlyom pedig az esti mérésnél ugyanannyi 68,5 kg. Elégedett vagyok.

Fogyást most egy darabig nem remélek, de a zsírt lejjebb kell vinni.

Ma megértettem, hogy miért nem tudtam fogyni, amikor nem fogyasztottam húst. Azért mert túl sok szénhidrátot (jellemzően egy csomó édességet) fogyasztottam a kalóriaszegény fehérjeforrások helyett.

Van egy kevés rossz érzés bennem, hogy újra ennyi húst eszem, de valamit valamiért. 

Szép estét!

» Tovább az összes naplóbejegyzésre

» Enni és Fogyni - Útmutató a fogyáshoz (e-Book)

vissza

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!