• Life and Trend

Földi Rita

A Life and Trend életmódblog szerzője, online marketing specialista, szakács, táplálkozási tanácsadó, rendíthetetlen optimista.

Az életednek értelmet, célt csakis Te adhatsz!

Hogyan lettem blogger?

Nem ez volt az első válaszom a "Mi leszel, ha nagy leszel?" kérdésre. Ismert női magazinokba szerettem volna írni. Magazin újságíró akartam lenni, érdekes témákban alkotni – olyanokban, amelyek hatnak a hozzám hasonló nőkre. Csakhogy nem vettek fel egyik újsághoz sem. Hiába próbálkoztam, mindenhonnan csak elutasításokat kaptam. Azt mondták, hogy nincs elég tapasztalatatom. De talán nem is voltak olyan jók az írásaim. Nem tudom, de nem adtam fel. Úgy döntöttem, hogy készítek egy saját magazint. Egy online magazint. Ez lett a Life and Trend, ami 2020-tól életmódblog.

A Life and Trend összefoglalja mindazt, ami iránt érdeklődöm, amiről szívesen írok, beszélek, amit inspirációként meg szeretnék osztani az Olvasóimmal, segítve őket abban, hogy rátaláljanak az örömtevékenységeikre és hogy javítsák az életminőségüket. 

> Bővebben a blogról itt olvashatsz.

Tanulni egy életen át

A tanulás mindig is fontos volt és lesz is számomra. A gimnáziumban előrehozottan érettségiztem angol és olasz nyelvekből. Az iskola után pályázatíróként, projektmenedzserként dolgoztam és közben, 2012-ben Nemzetközi Tanulmányok szakon szereztem BA diplomát.

Az élet értelme véleményem szerint a fejlődésben rejlik, jobbnak lenni annál, amik tegnap voltunk. Mindig van hová fejlődni. Sosem mondhatjuk azt, hogy készen vagyunk.

Ez az igényem és felfogásom a receptek kikísérletezésében és az új témák felkutatásában, kidolgozásában is szerepet játszik.

Ez vezényelt akkor is, amikor 2013 szeptemberében beiratkoztam a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola szakács OKJ képzésére. Egy év múlva kiváló minősítéssel vehettem át szakács bizonyítványomat.

2013-ban  részt vettem a Werk Stílus és Kommunikációs Akadémia Gasztrowerk elnevezésű képzésén is, ahol a gasztronómiában ismert személyekkel és helyekkel kerülhetem közelebbi kapcsolatba.

2019-ben táplálkozás tanácsadói képesítést szereztem.

Gasztronómiai hitvallásom

Hiszem, hogy az ételek nemcsak azért vannak, hogy biológiai szükségleteinket kielégítsük, hanem azért, hogy örömet nyújtsanak, hogy szebbé tegyék a napunkat.

A gasztronómiai témájú cikkeimmel és saját receptjeimmel szeretnék arra ösztönözni, hogy természetes alapanyagokból főzzünk egyszerűen finomat, és teremtsünk igényt olyan éttermekre, ahol természetes, saját termesztésű alapanyagokból, házias ízekkel és szívvel-lélekkel főznek.

Átalakulás

A blogomat Gulyásleves nyakkendőben néven hoztam létre 2013-ban, amikor a szakács vizsgámra készültem. Induláskor egy gasztroblog volt, amelyen nagy szerepet szántam a magyaros, házias recepteknek. Az évek során a blog mindig egy kicsit változott csakúgy, mint én is.

Sokáig stresszes munkakörben dolgoztam, keveset mozogtam és sok zsíros, cukros ételt fogyasztottam. 10 kilót híztam.

A felszedett kilóktól és az egészségtelen életmódtól nem éreztem jól magam a bőrömben. Mikor eldöntöttem, hogy ezen változtatok, egyre fontosabb lett számomra az egészséges, tudatos táplálkozás és a fogyókúrás ételek megtalálása. Ezek a témák pedig a blogra is felkerültek. Sokat kísérleteztem fehér cukor és fehér liszt nélküli ételekkel. Így a magyaros receptek mellett a diétás ételek is megjelentek a blogomon. Kalóriaszámolással, diétás ételekkel és mozgással fél év alatt sikerült lefogynom a felszedett 10 kilót.

Ma már boldog és elégedett vagyok az alakommal. Azonban arra jöttem rá, hogy zűrzavaros és túlhajszolt világunkban az egészséges életmód nem mérhető grammokban, vagy leadott kilókban, hanem sokkal inkább olyan percekben, amelyekben boldogságot és szeretetet élünk át.

A blog neve 2018-tól Life and Trend lett. Cikkeimmel örömtevékenységek megtalálásához, életminőség javításához szeretnék tippeket adni.

Bízom benne, hogy nemcsak a receptjeim, hanem az írásaim is inspirálnak egy fittebb és boldogabb életre.

Szeretettel:

Földi Rita

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Szerző: Földi Rita