Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











7+1 szuper őszi étel, melyet imádni fogsz hónap végén!

2017.09.24.

7+1 szuper őszi étel, melyet imádni fogsz hónap végén!

Egyszerűen, olcsón, finomat

Ősszel új alapanyagok kerülnek az asztalra. A piros gyümölcsös szezonnak vége, a narancssárga sütőtök, a lilás-kékes szilva lesz az új trend. A kímélő könnyű finomságok helyett vitamindús, energiát adó ételekre van szüksége a szervezetünknek, melyek segítenek, hogy az őszi nyirkosabb időben is megőrizzük vitalitásunkat és egészségünket. Lelkünkre is jobban oda kell figyelni ebben az időszakban, hiszen az ősz sok változást hozhat (új iskola, új tanfolyam, munkahely). Finom ételekkel a hangulatunkat is javíthatjuk, az őszi vidám színek segítenek ebben a tányéron. Az iskolakezdés vagy a nyaralás miatt sokan túlköltekeznek, így az őszi időszak a spórolás jegyében kell, hogy teljen. Mindezeket figyelembe véve gyűjtöttem össze 7+1 szuper őszi ételt hétköznapokra és hétvégére egyaránt.

1. Fokhagymakrémleves

Egy forró krémleves felmelegít a hideg őszi napokon is. A fokhagyma immunerősítő és baktériumölő hatású, így a megfázásos időben különösen imádni fogod a fokhagymakrémlevest. Ráadásul ez a leves fillérekből kihozható, nagyon  finom, és kenyérkockákkal fogyasztva nagyon laktató is. » Recept itt.

Zsályával is kitűnő, próbáld ki ezt a receptet!

Pinterest

undefined

2. Sütőtökkrémleves

Ha eddig még nem kedvelted a sütőtököt, akkor biztos, hogy ettől a levestől megváltozik a véleményed. Ha az édeskés sütőtökhöz erőteljes fűszereket (chili, rozmaring) adunk, akkor egy olyan levest kapunk, mely a testet és a lelket is egyaránt felmelegíti. Pofon egyszerű elkészíteni és igencsak pénztárcabarát. Az édeskömény helyett, ízlés szerint süthetünk hozzá néhány ropogós szalonnacsíkot is.

Rozmaringos sütőtökkrémleves pirított tökmaggal és édesköménnyel » Recept itt.

Ha szereted a sütőtököt, akkor ez is ízleni fog.

Pinterest

undefined

3. Minestrone - olasz zöldségleves

Két dolog miatt imádom ezt a levest, egyrészt az olasz ízvilág miatt, másrészt azért, mert kitűnő arra is, hogy a megmaradt zöldségeket praktikusan fel tudjam használni. Igazán egyszerű, vitamindús levest készíthetünk így azokkal a zöldségekkel, melyek már régóta a kamrában, vagy a pince mélyén lapulnak. Tehetünk bele spagettit, vagy más fajta tésztát is.  » Recept itt.

Pinterest

undefined

4. Fűszeres csirkeszárny és kelbimbó a tökéletes őszi kombó

A mézes-csilis csirkeszárny receptemet változtattam át egy gyömbérre épülő, citromot és narancsot is tartalmazó páccal készített ételre, mely különösen a meghűléses időszakban ajánlott, felhasználva a gyömbér és a citrusok kellemes ízét és immunrendszerre gyakorolt jótékony hatását, melyet egy kevés fokhagymával tovább erősíthetünk.

Gyömbéres-citrusos csirkeszárny vele sült kelbimbóval és basmati rizzsel » Recept itt.

5. Dobj bele mindent, és süsd meg!

Őszi csirkecomb almával, zsályával, sütőtökkel. Ez a recept nemcsak a tányérodra varázsol őszi hangulatot, hanem a lelkedbe is. Élvezd, ahogy a sült tök és alma édes illata keveredik az illatos zsályával!

Őszi csirkecomb almával, zsályával, sütőtökkel » Recept itt.

6. Őszi császármorzsa

Egy finom ráérős reggeli, vagy délutáni desszert lehet ez a fahéjas-szilvás császármorzsa. Borongós napokon garantáltan jobb kedvre derít, ráadásul villámgyorsan elkészül.

Őszi császármorzsa » Recept itt.

7. Szőlővel töltött sült alma

Illatos, forró sült alma az ősz kincseivel. Alma, szőlő, dió – ezekből a szuper őszi alapanyagokból villámgyorsan elkészíthető desszertet kapsz.

Szőlővel töltött sült alma » Recept itt.

7+1. Örök kedvenc: Szilvás gombóc

Egy őszi klasszikus, egy igazi házias desszert. Nálam ez elmaradhatatlan része az őszi, kényeztető ételekkel történő hangulatjavításnak.

Szilvás gombóc » Recept itt.

Szerző: Földi Rita


vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!