Life and Trend

Földi Rita online magazinja

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Így készül a tökéletes csokoládéfondü

2017.02.12.

Így készül a tökéletes csokoládéfondü

Csokoládé-imádóknak

A csokifondü a legegyszerűbb és a leggyorsabban elkészíthető desszertek egyike. De nem csak ezért szeretjük, hanem azért is, mert hangulatos falatozásban lehet részünk, amikor párunkkal vagy a barátokkal együtt mártogatjuk az olvadt csokiba a gyümölcsöket vagy a különböző süteményféléket. Ha a sajtfondüt már kipróbáltad, itt az ideje, hogy olvadt csokoládéval töltsd meg a fondüstálkádat.

Hozzávalók

  • 200 g étcsokoládé   
  • 1 dl tejszín (magas zsírtartalmú)
  • 2 g vaj

Founde tál

Szív fondue - BestStuff.hu

Egy romantikus vacsora nem zárulhat desszert nélkül, kell egy kis édesség a végére, hogy megédesítse a szerelmet. Ezzel a mini fondue készlettel nagyon egyszerűen varázsolhatsz édes pillanatokat a romantikus vacsihoz. A készlethez jár egy szívformájú kerámia tálca, egy kerámia mécsestartó, négy műanyag villa kis piros szívekkel és egy mécses.

Opcionális ízesítők

  • rum, konyak, narancslikőr,  narancshéj

Mártogatnivalók

  • gyümölcsök: eper, narancs, banán, kivi, szőlő, alma mandarin, ananász, barack vagy aszalt gyümölcsök, stb.
  • egyéb finomságok: kalács, croissant, kekszek, babapiskóta, házilag sütött piskótakockák
  • marcipán, pillecukor (marshmallow), stb.

    Pinterest

    undefined

 Elkészítés

1. A tejszínt egy lábosba öntjük, és közepes hőfokon felforrósítjuk.

2. A tűzről lehúzva elkeverjük benne az apró darabokra tördelt csokoládét! (Még jobb, ha csokoládé pasztillát használunk hozzá.)

3. Az így kapott csokoládékrémet ízesíthetjük még egy kevés rummal is, vagy keverhetünk bele reszelt narancs- vagy citromhéjat. Ha vajat adunk hozzá, akkor fényesebb lesz és krémesebb is.

4. A csokoládékrémet átöntjük a fondüedénybe, mely melegen fogja tartani. Ezután pedig már kezdődhet is a mártogatás.

Pinterest

undefined

Próbáljuk ki fehér csokoládéval is!

Pinterest

undefined

TIPP:

A csokiba mártott finomságokat meghempergethetjük még mogyoró, mandula vagy dióforgácsokban is.

A tálat melegítő mécses lángja meghittséget áraszt, de több gyertyát is meggyújthatunk a hangulatos fondüzéshez. Egy pohár pezsgővel vagy vörösborral tökéletes párosítás és igazi gasztro-kényeztetés a minőségi pillanatokhoz. 

Szerző: Földi Rita

fotók: Pixabay, Pinterest

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Szólj hozzá elsőként!