Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Spaghetti Parma (e Funghi) – azaz sonkás-gombás spagetti

Spaghetti Parma (e Funghi) – azaz sonkás-gombás spagetti Konyha: mediterrán
Fő kategória: tészták
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: húsvét
Elkészítési nehézség: könnyű

Sütőtökös rizottó rozmaringos-sütőtökkrémes pulykanyárssal és pirított édesköménnyel

Sütőtökös rizottó rozmaringos-sütőtökkrémes pulykanyárssal és pirított édesköménnyel Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: őszi, téli
Alkalom: karácsony, szilveszter, Halloween, Márton-nap, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Csúsztatott palacsinta puncsmártással

Csúsztatott palacsinta puncsmártással Konyha: magyar
Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes

Így készül a tökéletes csokoládéfondü

2017.02.12.

Így készül a tökéletes csokoládéfondü

Egy dögös desszert Valentin-napra

A csokifondü a legegyszerűbb és a leggyorsabban elkészíthető desszertek egyike. De nem csak ezért szeretjük, hanem azért is, mert hangulatos falatozásban lehet részünk, amikor párunkkal vagy a barátokkal együtt mártogatjuk az olvadt csokiba a gyümölcsöket vagy a különböző süteményféléket. Ha a sajtfondüt már kipróbáltad, akkor Valentin-naphoz közeledve itt az ideje, hogy olvadt csokoládéval töltsd meg a fondüstálkádat.

Hozzávalók

  • 200 g étcsokoládé   
  • 1 dl tejszín (magas zsírtartalmú)
  • 2 g vaj

Founde tál

Szív fondue - BestStuff.hu

Egy romantikus vacsora nem zárulhat desszert nélkül, kell egy kis édesség a végére, hogy megédesítse a szerelmet. Ezzel a mini fondue készlettel nagyon egyszerűen varázsolhatsz édes pillanatokat a romantikus vacsihoz. A készlethez jár egy szívformájú kerámia tálca, egy kerámia mécsestartó, négy műanyag villa kis piros szívekkel és egy mécses.

Opcionális ízesítők

  • rum, konyak, narancslikőr,  narancshéj

Mártogatnivalók

  • gyümölcsök: eper, narancs, banán, kivi, szőlő, alma mandarin, ananász, barack vagy aszalt gyümölcsök, stb.
  • egyéb finomságok: kalács, croissant, kekszek, babapiskóta, házilag sütött piskótakockák
  • marcipán, pillecukor (marshmallow), stb.

Elkészítés

1. A tejszínt egy lábosba öntjük, és közepes hőfokon felforrósítjuk.

2. A tűzről lehúzva elkeverjük benne az apró darabokra tördelt csokoládét! (Még jobb, ha csokoládé pasztillát használunk hozzá.)

3. Az így kapott csokoládékrémet ízesíthetjük még egy kevés rummal is, vagy keverhetünk bele reszelt narancs- vagy citromhéjat. Ha vajat adunk hozzá, akkor fényesebb lesz és krémesebb is.

4. A csokoládékrémet átöntjük a fondüedénybe, mely melegen fogja tartani. Ezután pedig már kezdődhet is a mártogatás.

Próbáljuk ki fehér csokoládéval is!

A csokiba mártott finomságokat meghempergethetjük még mogyoró, mandula vagy dióforgácsokban is.

A tálat melegítő mécses lángja meghittséget áraszt, de több gyertyát is meggyújthatunk a hangulatos fondüzéshez. Egy pohár pezsgővel vagy vörösborral tökéletes párosítás és igazi gasztro-kényeztetés Valentin-napon is.

fotók: Pinterest

Szerző: Földi Rita

Lájkold a cikket és oszd meg az ismerőseiddel is!

Még több tipp, ötlet, recept a Facebook és az Instagram oldalamon.

vissza