Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Meglepő, hogy mennyi mindenre felhasználható a görögdinnye

2017.07.23.

Meglepő, hogy mennyi mindenre felhasználható a görögdinnye

A kilencedik tippre tuti nem gondolnál!

A görögdinnye szuper egészséges élelmiszer, mely nyáron elmaradhatatlan hűsítő finomság. Bármennyire is szeretjük, a több kilós dinnye bizony nem mindig tud elfogyni. Ahelyett, hogy a hűtőben rakosgatnád, készíts belőle új finomságokat! Nézd csak, mennyi mindenre felhasználható még! 

1. reggelire: dinnye smoothie

A megmaradt dinnyét kimagozás után darabold fel, és turmixold össze egy marék jéggel. (Ha a turmixgéped nem bírja a jégkockákat, akkor a végén add hozzá.) Ízesítheted még mézzel vagy más gyümölcsökkel, illetve lime-al vagy mentával is.

2. előételnek: feta sajtos dinnyés falatkák

Pinterest

undefined

A dinnyéhez nagyon jól illik a feta sajt. Próbáld ki egy könnyű, nyári salátában, vagy készíts belőle parti falatkákat, például egy grill parti előételének. Vágd kockákra a dinnyét és a feta sajtot, majd locsold meg balzsamecettel vagy szőlőmagolajjal és adj hozzá frissítő menta leveleket is.

3. ebédre: sült csirkemell grillezett dinnyével

Pinterest

undefined

Grillezésnél ne csak húsokban gondolkodj! Enyhén sózd meg a dinnyeszeleket és már mehet is a grillre!

4. uzsonnára: gyümölcssaláta dinnyével

Pinterest

undefined

Pirosat a pirossal! A megmaradt dinnyéhez keverj málnát vagy ribizlit! Szeder vagy áfonya is mehet bele, csak hogy kicsit feldobd a színeket.

5. desszertnek: dinnye sorbet

A maradék, kimagozott dinnyét turmixold össze mézzel vagy édesítővel és egy kevés vízzel. Tedd be a fagyasztóba és 10 percenként keverd át egy villával. Ismételd meg 5-6 alkalommal és már fogyaszthatod is a hűsítő, dinnyés finomságot. A krémesebb állag érdekében turmixold át még egyszer.

6. vacsorára: dinnye gazpacho

Pinterest

undefined

A maradék, kimagozott dinnyét tedd turmixgépbe kaliforniai paprikával, szárzellerrel, lilahagymával, kígyóuborkával és paradicsommal. Adj hozzá pirított kenyeret, egy kevés fokhagymát, friss bazsalikomot, olívaolajat, kevés ecetet, majd ízesítsd őrölt fekete borssal és sóval. Turmixold össze, szűrd át és mehet is a hűtőbe, mert hidegen az igazi.  Nézd meg Széll Tamás videó receptjét itt.

7. salátákhoz és sült húsokhoz: dinnye-málna vinegrette

Pinterest

undefined

A maradék, kimagozott dinnyét és a málnát turmixold össze. Öntsd bele egy tálba és keverj hozzá balzsamecetet! Habverővel folyamatosan kevergetve, adj hozzá olívaolajat, mintha majonézt készítenél. Ízesítsd sóval és egy kevés mézzel. Ez az édes-savanykás öntet remekül passzol salátákhoz vagy sült húsokhoz.

8. üdítőnek: dinnyés hűsítő limonádé

Készíts limonádét friss citromból és szénsavas vízből. Adj hozzá dinnye darabokat és néhány szelet uborkát. Már csak a jégkocka és a menta hiányzik, és kész is a nyár leghűsítőbb itala.

Pinterest

undefined

9. születésnapra: dinnye torta

Pinterest

undefined

10. csajos estére: dinnye pizza

Pinterest

undefined

Használd ki jótékony hatását!

A görögdinnye nem csak finom, hanem egészséges is. Nagy mennyiségben tartalmaz A- és C-vitamint és magas az antioxidáns tartalma, így csökkenti az ízületi gyulladások kialakulásának kockázatát, hatékony a szívbetegségek és az érrendszeri megbetegedések megelőzésében, jó hatással van az immunrendszere és enyhíti az emésztési zavarokat. Kitűnő vízhajtó, vesetisztító és salaktalanító.

Szerző: Földi Rita

fotók: Pixabay

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!