Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Megvan milyen ételeket kóstolhatunk az első magyar Black Food Festivalon!

2018.10.25.

Megvan milyen ételeket kóstolhatunk az első magyar Black Food Festivalon!

Budapestet is elérte a világ őrültebb részein tomboló fekete étel és ital trend. Már csak bő egy hét van hátra, november 4-én elképesztő gasztronómiai eseményen, a Fekete Étel Fesztiválon tömhetjük magunkba a nagyon furcsa ételeket és italokat.

Szuper kiállítók érkeznek minőségi ételekkel és italokkal a Black Food Festivalra, de lássuk kik is ők és mit hoznak?

Először is a helyszínre érkező vendégek azonnal kapnak egy ajándékcsomagot, amellyel megkezdődik a fekete leves, például a nyelvük már eleve fekete lesz, mert a Monté brazil nádcukor nyalóka bizony beszínezi... 

Ezután lesz fekete macaron a Bolka Bonbontól legalább nyolc ízben, és a hangulatot azonnal alapozhatjuk Zwack Unicum alapú fekete koktéllal is, amelyet a világ 50 legjobb bárja közé választott Boutiq Bar kínál majd. Ők a helyszínt biztosító Flow Specialty Coffee Bar & Bistróval közösen állnak majd egy pultban, de a Flow ezen kívül természetesen készül sok-sok kávéval, fekete limonádéval, és mivel ők egy vegán étterem is egyben, a konyha fekete szezám fagyit és Black Buddha Bowlt kínál majd.

Nemrég csatlakozott az amúgy is elegáns sorba a Costes Downtown, nem mással, mint elképesztően izgalmas fekete uborka fogással érkezik, de az Impostor Bar & Eatery is kitesz magáért, fekete vegán taco-t és rament ehetünk majd a standjuknál.

fekete vegán taco

Az édességek sorát gazdagítja az egyedülálló minőségű bonbonokat készítő Zangio Artisan műhely, valamint a Hiszteria Cremeria, ők pedig fekete fagyit hoznak, valamint fekete tart és a fekete bounty süteményük lesz a kínálatban.

Zangio Artisan Bonbon

Orosz és magyar sörfőzde fúzióját hozza a Csupor sörfőzde, Matryoshka fekete sört ihatunk majd náluk.

A legfurcsább kiállítók egyike a Dr. Aliment Funkcionális Élelmiszerkutató intézet lesz, akik hoznak a rendkívül egészséges fekete fokhagymájukból és különleges fekete élelmiszer-fejlesztéseikből.

fekete fokhagyma

Három független standdal is találkozhatunk majd, az egyiken fekete kenyeret kóstolhatunk, a másik standon az amúgy profi és rendkívül kreatív magánséf és blogger, Susa konyhája fekete tejberizst kínál majd kandírozott naranccsal, fekete szezám pudingot, valamint gyömbéres panna cottát fekete szezámzselével.

fekte kenyér

Érkezik a BOOOK Kiadó csapata is, akik amúgy gasztronómiai témájú könyvek kiadásával foglalkoznak, de két könyvük a DIY és a GastRock passzol az eseményhez, így azokra hangolt fekete finomságok kóstoltatásával kényeztetik majd a közönséget.  

A vendégek távozásakor helyreáll a szájhigiénia, és a csodálatos fekete falatok ellenére fehérebb fogakkal távozhatnak, mint ahogy érkeztek, ugyanis a kiváló fehérítő hatásáról ismert fekete fogkrémet forgalmazó Curaprox Magyarország, rendezvényünk támogatója, meglepetéssel készül mindenki számára.

Zene is lesz, a House Blauw Dj páros biztosítja majd a fekete dallamokat, bármit is jelentsen ez.

A rendezvényen egy gasztronómiai szakemberekből álló zsűri kiosztja a Black Food of The Year 2018 és a Black Drink of The Year 2018 díjakat. 

A Black Food Festival kiemelt figyelmet fordít a fenntarthatóságra és a környezetvédelemre, ezért az Ecocatering csapatával együttműködve valamennyi kiállítónk biológiailag lebomló, komposztálható, növényi alapanyagokból készülő terítéket használva kínálja majd termékeit.

 

Az eseményt a különleges alapanyagok használata miatt a NÉBIH kiemelten felügyeli, a szervezők bekérték a kiállítóktól valamennyi a helyszínen kínált termék összetevőit előre és leadták a hivatalnak, azok kizárólag a hivatal jóváhagyása után árusíthatók.

 Az esemény részletei 

 Helyszín: Flow Specialty Coffee Bar & Bistro, Budapest, Andrássy út 66, 1062

 Dátum: 2018. november 4. vasárnap 15 órától 21 óráig

 Dress code: FEKETE

 Jegyvásárlás

 

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!