Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Édeskömény saláta zöld almával

Édeskömény saláta zöld almával Fő kategória: előételek, saláták
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: húsvét, grill party, szüret, Halloween, Márton-nap, vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, újév, farsang, Valentin-nap
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 15 perc

Zellerkrémleves oregánós ropogóssal

Zellerkrémleves oregánós ropogóssal Konyha: mediterrán
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: őszi, téli
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Brokkolikrémleves

Brokkolikrémleves Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, tojásmentes, húsmentes

Mézeskalács ház készítés 2.0

2015.12.27.

Mézeskalács ház készítés 2.0

Az idei mézeskalács házaim ajándékba készültek, így csak most tudom feltölteni a képet róluk, és megosztani a tanulságokat.

2 kg liszt, 1 kg méz, stb... és 1,5 cukormáztól ragadó nap eredménye 3 gyönyörű mézes kecó. A tavaly előtti receptem alapján készítettem, melyet itt találtok. Ebből 4 adag tésztát készítettem a három házhoz, hogy legyen még kb. 20 db mézeskalács is.

Mostanra sokkal gyakorlottabb lettem a mézeskalács házak készítésében és már a konyha sem úszott annyira a cukormázban, mert mindent letakartam nejlonnal. A cukormáz idén szuper lett, jó volt vele dolgozni, de a habzsákkal még mindig nem vagyunk barátok. Idén is sikerült egyet lenullázni.

A konyhát egy időre ellepték a ház elemei:

A házikóknak egy kb. 40 cm átmérőjű kartonlapot vágtam ki. A kartont bevontam alufóliával és erre ragasztottam rá a cukormázzal a házikó egyes elemeit. Mivel a kartonlap nem elég erős, hogy megtartsa a házat, ezért egy falap is került alá. Ezzel könnyű volt mozgatni, szállítani. 

Tanulság: a mézeskalács háznak szobahőmérséklet kell. Se a túl hideget nem szereti, se a túl meleget.

Erre akkor jöttem rá, mikor hideg levegőre tettem a házakat. Gondoltam a melegtől megolvadna a cukormáz, így jobb lesz nekik a hideg, amíg nem kerülnek végső tulajdonosukhoz. Ez hiba volt, mert a hideg levegőtől, a tészta megpuhult és majdnem össze is omlott, de ekkor szobahőmérsékletre helyeztem, ahol ismét megfelelő állagú lett. Itt már nagyon jól bírta a strapát. Szobahőmérsékleten tehát nagyon sokáig eláll.

Ilyenek lettek a házikók:

A maradék mézeskalácsból is gasztroajándék készült:

De azért maradt még egy doboznyi ,,saját felhasználásra" is:


Tetszett a cikk? Fejezd ki a ’Tetszik gomb’ megnyomásával és oszd meg az ismerőseiddel is!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

vissza