Life and Trend

Földi Rita online magazinja

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Amerikai káposztasaláta

2014.03.17.

Amerikai káposztasaláta

Ez egy vitaminokban gazdag saláta, melyet főnként sült húsokhoz ajánlok (pl.: nyáron grillezéskor is nagy sikert arathat, de a rántott csirkecombot is igazán különlegessé teheti, mint ahogyan a csirkés gyorsétteremben is van –egyébként az íze is hasonló-) Ha light majonézt használunk, és cukor helyett édesítőszert, akkor diétánkba is beilleszthetjük.

Hozzávalók:

1 db közepes méretű fejes káposzta

2 db kisebb vöröshagyma

2 db közepes méretű sárgarépa

2 dl majonéz

1 dl tej

2 pohár natúr joghurt

fél citrom leve

5 evőkanál cukor (vagy 3 evőkanál méz)

 

Elkészítés:

1. A káposztát és a répát is sajtreszelőn lereszeljük. (Ez a legfárasztóbb része.)  A hagymát nagyon apró kockára vágjuk.

2. A többi hozzávalót egy nagy tálba tesszük, és jól elkeverjük. Édeskés ízűnek kell lennie, de ízlés szerint változtathatjuk a hozzávalók arányát.

3. A lereszelt káposztát és sárgarépát tegyük bele a mártásba és keverjük el benne.

Hagyjuk állni a hűtőben legalább 3 órát.

vissza

Hozzászólások