Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Lebbencsleves

Lebbencsleves Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi, téli, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc

Sütőtökös mézeskalács egészségesen

Sütőtökös mézeskalács egészségesen Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: őszi, téli
Alkalom: karácsony, Halloween
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: min. 120 perc

Csőben sült brokkoli

Csőben sült brokkoli Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes, tojásmentes, húsmentes
Árszint: közepes árkategóriájú hozzávalók

Csőben sült brokkoli

2014.03.17.

Csőben sült brokkoli

Egyszerű és finom étel a hétköznapokra. A brokkoli tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal (kálium, kalcium, magnézium stb.) viszont kalóriában szegény. Segíti a szervezet méregtelenítését és jó a magas vérnyomás ellen.

Hozzávalók (2 személyre):

0,4 kg brokkoli

4 ek. vaj

3 ek. hajdinaliszt 

3 dl tej

1 csipet őrölt szerecsendió

30 dkg füstölt sajt (pl. füstölt parenyica)

 

Elkészítés:

1. A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, és hideg sós vízben feltesszük főzni. Adjunk hozzá kb. 2 dl szénsavas vizet is (vagy egy csipet szódabikarbónát), így a brokkoli főzés után is szép zöld marad. Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük túl, legyen inkább roppanós.

2. Füstölt sajtmártást készítünk. Ehhez először felforraljuk a tejet, majd félretesszük. Egy másik lábosban felforrósítjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet. Lassú tűzön, addig hevítjük, míg habozni nem kezd. Állandó habverővel történő keverés mellett felöntjük a forró tejjel. Sózzuk, őrölt szerecsendióval megszórjuk és felforraljuk. Végül belekeverjük a reszelt sajtot és ezzel is rövid ideig melegítjük.

3. A sajtmártást egy jénai tál vagy egy tepsi aljára vékony rétegben elkenjük. Rátesszük a megfőtt brokkolikat, leöntjük a maradék sajtmártással, végül reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben 180 C fokon megsütjük.

 

vissza

Hozzászólások