Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Pisztáciás brokkolikrémes tészta

Pisztáciás brokkolikrémes tészta Konyha: mediterrán
Fő kategória: tészták, zöldséges ételek
Étkezés: ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, húsmentes

Kakukkfüves omlós sült csirke barackos szőlőraguval

Kakukkfüves omlós sült csirke barackos szőlőraguval Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi
Alkalom: szüret, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc

Fűszeres húsos sertés bordacsont magyarosan

Fűszeres húsos sertés bordacsont magyarosan Konyha: magyar
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: újév, grill party, vasárnapi ebéd
Speciális összetevő: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Gyulaival töltött sertéskaraj

2014.03.17.

Gyulaival töltött sertéskaraj

Két dolog miatt szeretem ezt az ételt. Egyrészt nagyon sokféleképpen lehet variálni. Csinálhatunk belőle egy ünnepei fogást is, vagy reggelire is kitűnő hidegen, paradicsommal, paprikával. Másrészt nagyon egyszerű elkészíteni, és miután beraktuk a sütőbe igen kevés törődést kíván.

Hozzávalók (6-8 személyre):

1 kg csontozott sertéskaraj (egyben)

őrölt feketebors

őrölt köménymag

sertészsír (a házi a legjobb)

egy akkora darabka Gyulai kolbász, amely hosszában belefér a husiba

1 nagyobb fej vöröshagyma

6 gerezd fokhagyma

pár csepp étolaj

 

Elkészítés:

1. A húst megmossuk, megszárítjuk, majd egy hegyes késsel lyukat vágunk a közepébe. A megtisztított kolbászt pár csepp étolajjal átdörzsöljük és belecsúsztatjuk a lyukba. Ha a kolbász véletlenül kilógna, nyugodtan vágjuk le a felesleget.

2. Egy kis tálban összekeverjük a sót, a borssal és a köménymaggal. Ezzel a fűszerkeverékkel alaposan bedörzsöljük a húst. Tepsibe tesszük, és felolvasztott sertészsírral leöntjük. (a zsír kb. 3 cm legyen a tepsi aljában). A tepsibe cikkekre vágott vöröshagymát és 6 gerezd fokhagymát teszünk.

3. Előmelegített sütőben 200 C fokon, 2 órán keresztül sütjük. Közben időnkét saját levével meglocsoljuk és forgatjuk is. Ha szükséges vízzel pótoljuk a folyadékot.

4. Az elkészült husi pirosas és ropogós tetejű. Ne vágjuk fel egyből, mert így elveszítenénk a hús szaftját, mely a meleg húsból minden ízanyaggal együtt a vágódeszkánkon landolna. Ráadásul hidegen lehet csak szép, vékony szeleteket vágni. Így a sütés után pihentetjük, és csak ha már meghűlt, akkor szeleteljük fel.

Burgonyapürével is tálalhatjuk, illetve reggelinek is kiváló paradicsommal vagy friss salátával.

vissza

Hozzászólások