• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Gyulaival töltött sertéskaraj

2014.03.17.

Gyulaival töltött sertéskaraj

Két dolog miatt szeretem ezt az ételt. Egyrészt nagyon sokféleképpen lehet variálni. Csinálhatunk belőle egy ünnepei fogást is, vagy reggelire is kitűnő hidegen, paradicsommal, paprikával. Másrészt nagyon egyszerű elkészíteni, és miután beraktuk a sütőbe igen kevés törődést kíván.

Hozzávalók (6-8 személyre):

1 kg csontozott sertéskaraj (egyben)

őrölt feketebors

őrölt köménymag

sertészsír (a házi a legjobb)

egy akkora darabka Gyulai kolbász, amely hosszában belefér a husiba

1 nagyobb fej vöröshagyma

6 gerezd fokhagyma

pár csepp étolaj

 

Elkészítés:

1. A húst megmossuk, megszárítjuk, majd egy hegyes késsel lyukat vágunk a közepébe. A megtisztított kolbászt pár csepp étolajjal átdörzsöljük és belecsúsztatjuk a lyukba. Ha a kolbász véletlenül kilógna, nyugodtan vágjuk le a felesleget.

2. Egy kis tálban összekeverjük a sót, a borssal és a köménymaggal. Ezzel a fűszerkeverékkel alaposan bedörzsöljük a húst. Tepsibe tesszük, és felolvasztott sertészsírral leöntjük. (a zsír kb. 3 cm legyen a tepsi aljában). A tepsibe cikkekre vágott vöröshagymát és 6 gerezd fokhagymát teszünk.

3. Előmelegített sütőben 200 C fokon, 2 órán keresztül sütjük. Közben időnkét saját levével meglocsoljuk és forgatjuk is. Ha szükséges vízzel pótoljuk a folyadékot.

4. Az elkészült husi pirosas és ropogós tetejű. Ne vágjuk fel egyből, mert így elveszítenénk a hús szaftját, mely a meleg húsból minden ízanyaggal együtt a vágódeszkánkon landolna. Ráadásul hidegen lehet csak szép, vékony szeleteket vágni. Így a sütés után pihentetjük, és csak ha már meghűlt, akkor szeleteljük fel.

Burgonyapürével is tálalhatjuk, illetve reggelinek is kiváló paradicsommal vagy friss salátával.

vissza

Hozzászólások

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!