• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Hajdinalisztben bundázott zöldségek

2014.04.18.

Hajdinalisztben bundázott zöldségek

Indiai nevén pakóra lenne, de csicseriborsóliszt helyett hajdinaliszttel teszteltem. Az eredmény egy könnyű rágcsálni való lett, melyet fogyaszthatunk valamilyen mártással, vagy burgonyapürével is.

Hozzávalók (3-4 személyre):

240 g hajdinaliszt

2 tk. fűszerpaprika

2 tk. őrölt feketebors

2 tk. őrölt római kömény

2 tk majoránna

2 tk. őrölt szerecsendió

1 tk. só

1 l hideg víz

2 db karalábé és 2 db cukkini (ezeken kívül bármilyen zöldséget használhatunk)

étolaj a sütéshez  (vagy ghí)

 

Elkészítés:

1.  Összekeverjük a lisztet és a fűszereket. Hozzáadjuk a vizet és csomómentesre keverjük. Palacsintatészta sűrűségűnek kell lennie. Egy órán át állni hagyjuk.

2. A zöldségeket 0,5 cm vékonyra felszeleteljük és besózzuk. 10-15 percig állni hagyjuk.

3. A zöldségeket belemártjuk a tésztába, megforgatjuk, és forró olajban kisütjük. Ha kész, papírszalvétán lecsepegtetjük.

 

vissza

Hozzászólások

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!