Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Körtés forralt bor (a felejtő)

Körtés forralt bor (a felejtő) Fő kategória: italok
Szezon: téli
Alkalom: karácsony
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: húsmentes, fehér liszt mentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes

Zöldfűszeres ricottával töltött csirkemell paradicsomos gnocchival

Zöldfűszeres ricottával töltött csirkemell paradicsomos gnocchival Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: nehéz
Elkészítési idő: max. 60 perc

Kókuszos friss morzsában sült jércemell gyümölcsraguval és párolt rizzsel

Kókuszos friss morzsában sült jércemell gyümölcsraguval és párolt rizzsel Konyha: keleti
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Alkalom: karácsony, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Kapros cukkini főzelék liszt nélkül, bőrén sült csirkemellel

2016.09.04.

Kapros cukkini főzelék liszt nélkül, bőrén sült csirkemellel

Egy könnyű nyár végi főzelék hétköznapokra vagy akár hétvégére is.

Hozzávalók (2 személyre):

30 g vaj

90 g vöröshagyma

10 g (2db) fokhagyma

780 g cukkini

200 ml főzőtejszín (10%-os)

őrölt fehér bors

½  csomó kapor

1 tk. ecet (tárkonyecet)

 

a húshoz

300 g bőrös-csontos csirkemell

sült csirke fűszersó

1 ek. olívaolaj

 

Elkészítés

1.  A hagymát és a kaprot finomra vágjuk. A cukkinit előbb vékony szeletekre vágjuk, majd negyedeljük.

2. Forró olajon kissé megpároljuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, majd rövid pirulás után a cukkinit. Sózzuk, őrölt fehér borssal megszórjuk, kevergetve pirítjuk. Levet fog engedi, így nem kell vizet adni hozzá.

3. Amikor még éppen roppanós a cukkini, akkor vegyük ki a negyed részét és tegyük félre.

A másik részéhez adjuk hozzá a tejszín felét és forraljuk át az egészet. Vegyük le a tűzről és botmixerrel pürésítsük. Itt bele tehetjük a kaprot, hogy még apróbbra vágja a botmixer.

4. A pürét visszatesszük a tűzre, felöntjük a tejszín másik felével. Felmelegítjük és hozzáöntjük a kivett, félretett cukkinit. Ezzel is átforraljuk és ízlés szerint ecetet adunk hozzá.

 

A hús elkészítése:

A csirkéből szeleteket vágunk és befűszerezzük. Egy serpenyőben a bőrével lefelé fordítva elősütjük. Majd egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és meglocsoljuk a serpenyőben lévő olajjal.

190 C fokra előmelegített sütőben készre sütjük. A zsíros bőr megvédi a husit a kiszáradástól, így az puha, omlós lesz.

 

1 adag főzelék egy szelet hússal tartalmaz:

Energia: 596 kcal

Fehérje: 68 g

Szénhidrát: 26 g

Zsír: 26 g

#gluténmentes főzelék #egészséges étel #cukkini főzelék

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

vissza

Hozzászólások