Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Toszkán májas pirítós, azaz Crostini neri

Toszkán májas pirítós, azaz Crostini neri Népszerű témák: szilveszteri buli receptek
Konyha: mediterrán
Fő kategória: előételek, vendégvárók
Étkezés: reggeli, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: grill party, karácsony, szilveszter, farsang, Valentin-nap, húsvét

Körtés-gyömbéres sült csirke

Körtés-gyömbéres sült csirke Konyha: keleti
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: nyári, őszi, téli
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc

Zöldfűszeres ricottával töltött csirkemell paradicsomos gnocchival

Zöldfűszeres ricottával töltött csirkemell paradicsomos gnocchival Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: nehéz
Elkészítési idő: max. 60 perc

Lencsesaláta

2014.03.17.

Lencsesaláta

Könnyű lencsesaláta, nem csak szilveszterre.

Hozzávalók (4 személyre):

25 dkg lencse

2 db babérlevél

1 db vöröshagyma                

3 gerezd fokhagyma

1 db lilahagyma                

1 csomó petrezselyemzöld

víz

kristálycukor

ecet

 

Elkészítés:

1. A lencsét megmossuk, átválogatjuk és áztatjuk (ha lehetséges 3-4 órán keresztül) hideg vízben úgy, hogy közben többször átmossuk. Így a főzési idő jelentősen lecsökken.

Új vízben feltesszük főzni sóval, babérlevéllel, félbevágott vöröshagymával és fokhagymával.

Nagyon jó ízt ad neki, ha valamilyen füstölt húst is tudunk tenni a lencse főző levébe.

2. Ha a lencse megfőtt, kiszedjük, lecsepegtetjük és beletesszük az ecetes lébe (salátacet). Ehhez elkeverjük az ecetet, sóval, kristálycukorral és vízzel, majd hozzáadjuk a finomra vágott lilahagymát és petrezselyemzöldet.

Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

vissza

Hozzászólások