Life&Trend

Az élet hangulatos oldala, mely összehoz

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért, vagy azért, hogy barátot, társat találj.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Barát- és társkereső:
































Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Tarhonyaleves

Tarhonyaleves Árszint: olcsó hozzávalók

Medvehagyma-krémleves ropogósra sült sonkával

Medvehagyma-krémleves ropogósra sült sonkával Fő kategória: levesek
Konyha: magyar
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi
Alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
Elkészítési idő: max. 30 perc

Erdei gyümölcsös tejbe kuszkusz, a leggyorsabb és legegyszerűbb diétás desszert

Erdei gyümölcsös tejbe kuszkusz, a leggyorsabb és legegyszerűbb diétás desszert Konyha: keleti
Fő kategória: desszertek
Étkezés: reggeli, uzsonna
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 15 perc

Afrikai harcsafilé Kárpáti módra vajas-petrezselymes hordóburgonyával

2014.09.26.

Afrikai harcsafilé Kárpáti módra vajas-petrezselymes hordóburgonyával

Válasszunk ehhez az ételhez szálkamentes halat. Az eredeti recept fogassal készül, de kecsegéből is kitűnő.

Hozzávalók (4 személyre):

1 kg afrikai harcsafilé

1 ek. vaj

130 g koktélrák (fagyasztott)

1 csomó kapor

1 kisebb fej vöröshagyma

250 g csiperkegomba

2 ek. finomliszt

250 ml habtejszín

2,5 dl halalaplé vagy zöldségalaplé

őrölt fehérbors

a vajas-petrezselymes hordóburgonyához:

600 g burgonya

1 ek. vaj

1 csomó petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. A halat megtisztítjuk és nagyobb kockákat vágunk belőle, majd gyengén megsózzuk. Kivajazott tepsibe tesszük, kevés halalaplét öntünk rá, és alufóliával lefedve sütőben megpároljuk (170 C fok, kb. 15 perc).

2. A koktélrákot kiolvasztjuk és egy serpenyőben vajon pár percig pirítjuk.

3. Amíg a hal párolódik, elkészítjük a kapros rákragut. Kevés olajon a finomra vágott vöröshagymát aranybarnára pirítjuk, majd rátesszük a 2 cm-es kockákra vágott gombát. Sóval és őrölt fehér borssal fűszerezzük (de csak gyengén, mert a halalaplé is sós lesz). Hagyjuk, hogy elpárologjon az összes folyadék, majd tovább pirítjuk. A pirulásnál már hozzáadjuk a rákot is. Megszórjuk az apróra vagdalt kapor felével. Rövid ideig együtt pirítjuk, majd megszórjuk liszttel. A liszttel is néhány percig pirítjuk. Felöntjük a halról leszedett és leszűrt párolólével. Elkeverjük, majd tejszínnel dúsítjuk, lassan kiforraljuk. A végén hozzáadjuk a maradék kaprot is.

4. A burgonyát hordó formájúra vágjuk úgy, hogy két végét egyenletesen levágjuk, majd késsel gömbölyded formát alakítunk ki az oldalán. Sós, nem lobogó vízben megfőzzük. Az elkészült burgonyát leszűrjük. Egy serpenyőben vajat forrósítunk, belerakjuk a finomra vágott petrezselymet, kis ideig pirítjuk, majd óvatosan átforgatjuk benne a burgonyákat.

vissza

Hozzászólások