Life and Trend

Földi Rita online magazinja

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Rántott hekkfilé burgonyapürével és majonézes kukoricasalátával

2014.10.23.

Rántott hekkfilé burgonyapürével és majonézes kukoricasalátával

Egy egyszerű vasárnapi ebéd.

Hozzávalók (4 személyre):

600 g fagyasztott hekkfilé

4 dl tej

3 gerezd fokhagyma

a panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa

étolaj a sütéshez

a burgonyapüréhez:

500 g burgonya

2 ek. tejföl

2 dl tej

1 ek. vaj

a majonézes kukoricasalátához:

200 g morzsolt csemegekukorica

1 csomó petrezselyem

majonéz

mustár

tejföl

bors

pár csepp citromlé

pár csepp édesítőszer

Elkészítés:

1.  A fagyasztott hekket egy mélyebb tálba tesszük és ráöntjük a tejet. Sózzuk, és zúzott fokhagymát rakunk a tejbe. Fontos, hogy ez az ízes tej teljesen ellepje a halat. Ebben a tejben hagyjuk kiolvadni a halat.

2. Miután kiolvadtak, lecsepegtetjük. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk és bő forró olajban kisütjük. Lecsepegtetjük.

3. A majonézes kukoricasalátához egy tálban összekeverjük a majonézt, a tejfölt, a mustárt egy kevés citromlével és folyékony édesítőszerrel. Hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát és a finomra vágott petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk. Alaposan összekeverjük és hűtőbe tesszük.

4. A burgonyát megtisztítjuk, meghámozzuk és kockákra vágjuk. Sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd vajat keverünk hozzá. Hozzáadjuk a tejfölt és a tejet. Kézi robotgéppel krémesre keverjük megfelelő mennyiségű tej hozzáadása mellett. Utólag sózhatjuk is.

Mentés

vissza

Hozzászólások