Life&Trend

Az élet hangulatos oldala, mely összehoz

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért, vagy azért, hogy barátot, társat találj.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Barát- és társkereső:
































Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Alakbarát csokis-diós keksz

Alakbarát csokis-diós keksz Fő kategória: desszertek
Étkezés: reggeli, tízórai
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 15 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, húsmentes

Őszi panna cotta

Őszi panna cotta Fő kategória: desszertek
Étkezés: uzsonna
Szezon: őszi
Alkalom: Halloween, Márton-nap
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: min. 120 perc

Kókuszos friss morzsában sült jércemell gyümölcsraguval és párolt rizzsel

Kókuszos friss morzsában sült jércemell gyümölcsraguval és párolt rizzsel Konyha: keleti
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Alkalom: karácsony, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Újhagymás tonhalkrém friss bazsalikommal (alakbarát, low carb, laktózmentes)

2016.04.30.

Újhagymás tonhalkrém friss bazsalikommal (alakbarát, low carb, laktózmentes)

Néhány egyszerű hozzávalóból kitűnő party falatok lehetnek. Teljes kiőrlésű kenyérrel reggelire is fogyaszthatják a diétázók (kellő fehérje és szénhidrát pótlás garantálva). Uborka szeleteken kínálva pedig egy könnyű vacsorának is nagyszerű választás. Csak az a baj, hogy nem lehet eleget enni belőle. Próbáljátok ki!

Hozzávalók (2-4 személyre):

2 db olívaolajos tonhal konzerv

3 db keményre főzött tojás

6-7 db friss bazsalikom levél

3 szál újhagyma szár része

őrölt fekete bors

1 tk. citromlé

 

alkalomnak megfelelően: teljes kiőrlésű kenyér vagy kígyóuborka

Elkészítés:

1.  A tojásokat keményre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, akkor kettévágjuk, a sárgáját kiszedjük (erre nem lesz szükségünk) a fehérjét pedig feldaraboljuk.

2.  Az újhagymát megmossuk és a szár részét finomra vágjuk. A bazsalikommal is így teszünk.

3. A tonhalról leöntjük az olajat. Az olajat félretesszük, a tonhalat pedig egy aprító gépbe tesszük. Hozzáadjuk tojásdarabokat és a felaprított bazsalikomot is. Krémes állagúra keverjük a géppel úgy, hogy hozzáadagolunk egy keveset a félretett olajból. A végén sózzuk, borsozzuk és citromlével ízesítjük, majd még egyszer átkeverjük.

4. A felaprított újhagymaszárat már csak kanállal keverjük hozzá, ettől rusztikus állagú lesz.

5. Az egészet egy tálkába, vagy egy csatos üvegbe tesszük és min. 1 órára betesszük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Miután kivettük a hűtőből pirítós kenyérre vagy kígyóuborka szeletekre kenjük.

vissza

Hozzászólások