Húsos főételek
Fokhagymás-vajas sült csirke, fűszeres burgonyával
2015.01.25.Egy szaftos csirkemell receptje, melyben a csirke omlósságát a bőre alá benyomkodott fokhagymás vaj és a legvégén rásütött sonka biztosítja.
továbbGordon bleu pulykamell vajas-petrezselymes sárgarépával és burgonyapürével
2015.01.18.A Cordon bleu (ejtsd: kordon blő) eredetileg borjúcombból készült, de ma már a pulykamelles verzió elterjedtebb. Akármelyik húst is válasszuk, biztos, hogy egy tökéletes vasárnapi ebéd válhat belőle.
továbbSütőtökös rizottó rozmaringos-sütőtökkrémes pulykanyárssal és pirított édesköménnyel
2014.12.21.Egy igazán különleges ételt készíthetünk az egyszerű, ugyanakkor rendkívül ízletes sütőtökből. Ez a fogás nemcsak nagyon finom, hanem egészséges is. A sütőtök és az édeskömény is vitaminokban gazdag, egészségmegőrző csemege.
továbbRoséban sült karácsonyi pulyka
2014.12.09.vele sült rozmaringos gyümölcsökkel és zöldségekkel, gratin burgonyával
továbbKemencében sült oldalas és sütőtök
2014.11.24.Egy kisebb családi összejövetel alkalmával kemencében sütöttünk előbb oldalast, majd egy tököt végül pedig papsipkát. A kemence melegét jól ki kell használni, nekünk nagyon jól sikerült.
továbbCigánypecsenye
2014.11.13.Igazán magyaros ízek egy vasárnapi ebédre. Ezt garantálja ez a cigánypecsenye.
továbbZöldfűszeres ricottával töltött csirkemell paradicsomos gnocchival
2014.10.22.Olaszos ízek egy laktató főétel keretében. A bazsalikomos paradicsomszószt kitűnően kiegészíti a lágy, petrezselymes ricotta íze. Tökéletes házasítás.
továbbKenyérlángos
2014.10.20.Régóta kísérletezek a kenyérlángos receptekkel, és végre megtaláltam az igazit. Ennek hangulata van. Ahogy beleharapok, újra azon a nyáresti borfesztiválon érzem magam, amit gyengéden átjárt a töki pompos illata, hirtelen egy kicsit Balatonon is vagyok, valamelyik szüreti fesztiválon, és eszembe jutnak azok a hideg programok is, melyeknek elengedhetetlen melegítő harapnivalója a langalló.
továbbSült kacsamell, kakukkfüves dijoni mustáros almapürével, burgonyafánkkal és sült fügével
2014.10.15.Egy tányéron több olyan íz, melyek kitűnően kiegészítik egymást. Nagy kedvencem az almapüré is, melyet sült oldalas mellé szoktam még készíteni. Mindenképpen ki kell próbálni.
továbbKókuszos friss morzsában sült jércemell gyümölcsraguval és párolt rizzsel
2014.09.22.Egy igazán keleti ízvilágú ételt varázsolhatunk az asztalunkra ezzel a recepttel. Az édeskés gyümölcsragu kitűnően kiegészíti a fűszeres csirkemellet.
tovább