Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Szavazás

Leginkább milyen recepteket szeretnél látni az oldalon?

Szavazok

Húsos főételek

Mediterrán csirkemell bazsalikomos sült burgonyával

2014.09.12. Mediterrán csirkemell bazsalikomos sült burgonyával

Könnyen elkészíthető mediterrán finomság, mely nem igényel sok időt, így akár a sietős hétköznapokon is feltálalhatjuk. Hétvégére viszont, illik hozzá egy pohár jófajta fehérbort is fogyasztani.

tovább

Rakott kelkáposzta nagyon magyarosan

2014.08.15. Rakott kelkáposzta nagyon magyarosan

Ezt az ételt lehet nagyon lightosan is készíteni, de most egy igen éhes férfi gyomrot kellett jól lakatnom. Így előkerült a füstölt szalonna , melynek következménye ez a kalóriában gazdag, magyaros rakott kelkáposzta lett.

tovább

Kijevi jércemell vajas-petrezselymes karottával és burgonyapürével

2014.07.24. Kijevi jércemell vajas-petrezselymes karottával és burgonyapürével

Csodás élmény, amikor a vágásnál a húsból kifolyik a fűszeres vaj az ember tányérjára. Ahhoz, hogy sütésnél ne veszítsük el az összes vajat, trükköket kell alkalmazni. Ezeket is leírom.

tovább

Csirkepörkölt galuskával

2014.07.23. Csirkepörkölt galuskával

A csirkepörkölt megint egy magyaros, igen lakató étel, mely nálunk nagy családi kedvencnek számít.

tovább

”Farmer steak”

2014.01.02. ”Farmer steak”

Nem is annyira steak, sokkal inkább egy szalonnával tűzdelt sertéskarajról van szó.

tovább

Paprikás krumpli újragondolva

2013.12.18. Paprikás krumpli újragondolva

Mostanság sokat foglalkozok az újragondolt ételekkel. Az elvem az, hogy addig nem utasíthatunk el semmit, ameddig nem próbáltuk ki. Így most a próbálgatás időszakában vagyok. Ugyanis elsőre, nem sikerült eldöntenem, hogy tetszik-e ez az egész ”átvariálás” dolog.

tovább

Sárgaborsó főzelék virsli pörkölttel

2013.12.17. Sárgaborsó főzelék virsli pörkölttel

Egy egyszerű, kiadós főzelék a hidegebb napokra.

tovább

Paprikás krumpli gazdagon

2013.12.16. Paprikás krumpli gazdagon

Egyszerű étel tele ízekkel. Nem értem, hogy miért csak elvétve lehet vele találkozni a vendéglátóhelyeken. Talán azért, mert akkor paprikás burgonyának kellene hívni? Ez nem hangzik túl jól, de valljuk be, az étel tálalása is kommersz. Ennek ellenére alig találkoztam olyan magyar emberrel, aki ne szeretné a paprikás krumplit.

tovább

Csirkemell Wellington módra vajban sült fahéjas körtével és zellerkrémmel

2013.12.15. Csirkemell Wellington módra vajban sült fahéjas körtével és zellerkrémmel

Nem igazán szeretem az olyan ételeket, melyek édeset és sósat is tartalmaznak egyszerre. Ez az étel viszont valamiért mégis a kedvenceim közé tartozik. Ugyanis egyszerű hozzávalók felhasználásával készül, csupán az anyagok saját ízét hangsúlyozzuk ki, és párosítjuk valami teljesen mással. A közös nevező mindegyikben a vaj, így bár különbözőek, mégis jól megértik egymást.
Érdemes kipróbálni!

tovább

Kolozsvári töltött káposzta

2013.12.02. Kolozsvári töltött káposzta

A ”sima” töltött káposztától megkülönbözteti,hogy Kolozsvári szalonnát, debreceni kolbászt (mindkettő füstölten az igazi), és valamilyen sült húst (pl.: sertéskarajt) is tartalmaz. Sokáig eltartható és kitűnő karácsonyra is. Sokáig eltartható és kitűnő karácsonyra is.

tovább