Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Őszi csirkecomb almával, zsályával, sütőtökkel

Őszi csirkecomb almával, zsályával, sütőtökkel Konyha: mediterrán
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi
Alkalom: Halloween, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Kolozsvári töltött káposzta

Kolozsvári töltött káposzta Konyha: magyar
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: téli, szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, újév, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes

Citromos-kakukkfüves ínyenc ragu bulgurral

Citromos-kakukkfüves ínyenc ragu bulgurral Konyha: mediterrán
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: nyári
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Citromos-kakukkfüves ínyenc ragu bulgurral

2017.07.15.

Citromos-kakukkfüves ínyenc ragu bulgurral

Nyári ízek egészségesen

Nyáron nem csak a limonádéba mehet a citrom. Pácolj vele húsokat és dobd fel vele a mártásokat is, hiszen a citrom szuper egészséges, tele van vitaminnal és zsírégető hatású is. Párosítsd egy kis kakukkfűvel, így még pikánsabbak lehetnek a vele készült ételek. Éljenek a friss, egészséges hozzávalók és a nyári ízek!


Hozzávalók (4 személyre)

a páchoz:

  • 250 g csont nélküli sertéskaraj
  • 20 g mustáros karaj fűszerkeverék (Fűszerész)
  • olívaolaj
  • 1 tk. citromlé

 a mártáshoz:

  • friss kakukkfű
  • 1 db citrom
  • bors
  • 3 dl tejföl

 a körethez:

  • 200 g bulgur
  • víz

Elkészítés

1. A húst megtisztítjuk és csíkokra vágjuk. Fűszerkeverékkel, citromlével és olajjal alaposan átforgatjuk. Állni hagyjuk néhány órát, vagy egy egész éjszakát.

2. Készítsük el a bulgurt! Ehhez forraljunk fel annyi vizet egy lábosban, amennyi el fogja lepni a bulgurt. Ha már felforrt, vegyük le a tűzről. Tegyük bele a bulgurt és egy kevés sót. Fedjük le és időnként keverjük meg. Kb. 25 perc alatt fog teljesen megpuhulni.

3. Egy serpenyőben olajat forrósítunk és a bepácolt húst aranybarnára pirítjuk benne. Sózzuk és borsozzuk. Ha már sűrű pörzsanyag képződött a serpenyőnk aljában, akkor felöntjük egy kevés vízzel és alaposan elkeverjük. Lefedjük és alacsonyabb lángon, rövid lében puhára főzzük az egészet úgy, hogy az elpárolgó vizet folyamatosan pótoljuk.

4. Ha mindent jól csináltunk, akkor mire megpuhul a hús, addigra sűrű szaftja lesz. Ezt a szaftot ízesítjük még tejföllel, meglocsoljuk citromlével és hozzá morzsoljuk a friss kakukkfüvet is. Az egészet átforraljuk és már tálalhatjuk is a bulgurral.

vissza

Hozzászólások