Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Olasz tésztasaláta

Olasz tésztasaláta Konyha: mediterrán
Fő kategória: tészták
Étkezés: ebéd, vacsora
Alkalom: húsvét, grill party, vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, újév, farsang, Valentin-nap
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: min. 120 perc

Tárkonyos sertésragu zellerrel és római köménnyel (alakbarát, gluténmentes)

Tárkonyos sertésragu zellerrel és római köménnyel (alakbarát, gluténmentes) Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: újév
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc

Toszkán májas pirítós, azaz Crostini neri

Toszkán májas pirítós, azaz Crostini neri Népszerű témák: szilveszteri buli receptek
Konyha: mediterrán
Fő kategória: előételek, vendégvárók
Étkezés: reggeli, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: grill party, karácsony, szilveszter, farsang, Valentin-nap, húsvét

Csirkepörkölt galuskával

2014.07.23.

Csirkepörkölt galuskával

A csirkepörkölt megint egy magyaros, igen lakató étel, mely nálunk nagy családi kedvencnek számít.

Hozzávalók (6 személyre):

4 db csirke alsó comb

4 db csirke felső comb

4 db csirkeszárny

(lehet bele tenni csirkemellet is)

4 db nagyobb vöröshagyma

2 db fokhagyma

2 ek. fűszerpaprika

3 csipet őrölt feketebors

3 csipet őrölt fűszerkömény

2 db tv paprika

2 db paradicsom

étolaj

a galuskához:

1 kg finomliszt

3 db tojás

3 ek. só

víz

 

Elkészítés:

1. Kockára vágjuk a hagymát, a paprikát és a paradicsomot. A húst megtisztítjuk, ha szükséges szőrtelenítjük. (Én gyertyaláng felett szoktam.)

2. Étolajon aranysárgára pirítjuk a vöröshagymát. Hozzáadjuk a paprikát és üvegesre pároljuk. Tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a paradicsomot és egy zúzott fokhagymát.

3. Kevés vízzel felöntjük és visszatesszük a tűzre. Felforraljuk, majd beletesszük a húsokat. Fűszerezzük. Kevés vizet öntünk még rá, úgy, hogy félig ellepje a húsokat. Kb. egy óráig fedő alatt főzzük. Közben az elpárolgó vizet szükség szerint pótoljuk. Mielőtt levesszük a tűzről, adjunk hozzá még egy zúzott fokhagymát.

4. Sós vizet forralok a galuskához. Egy keverőtálba öntöm a lisztet és hozzáadom a tojásokat. Jól megsózom (kb. 3 ek. só kellhet bele). Hozzáöntök annyi vizet, hogy sűrű ragadós tésztát kapjak. Forrásban lévő vízbe két adag galuskát szaggatok. Közben elkeverem. Megvárom, hogy újra felforrjon a víz, majd tésztaszűrővel kiveszem. Vízzel leöblítem, alaposan lecsepegtettem és egy tálba teszem. Az elkészült csirkepörkölt zsírjából le lehet szedni egy-két kanállal és el lehet keverni a galuskával, hogy ne álljanak össze a szemek. Illetve keverhetünk hozzá egy evőkanál vajat is. Nagyon finom lesz tőle.

Uborkasalátát kínálok hozzá.

 

vissza

Hozzászólások