Life&Trend

Az élet hangulatos oldala, mely összehoz

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért, vagy azért, hogy barátot, társat találj.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Barát- és társkereső:
































Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Gombapörkölt

Gombapörkölt Konyha: magyar
Fő kategória: zöldséges ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Toszkán májas pirítós, azaz Crostini neri

Toszkán májas pirítós, azaz Crostini neri Népszerű témák: szilveszteri buli receptek
Konyha: mediterrán
Fő kategória: előételek, vendégvárók
Étkezés: reggeli, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: grill party, karácsony, szilveszter, farsang, Valentin-nap, húsvét

Sült csirkemell kapros-joghurtos uborkasalátával (alakbarát, gluténmentes, low carb)

Sült csirkemell kapros-joghurtos uborkasalátával (alakbarát, gluténmentes, low carb) Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: nyári
Alkalom: grill party
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Csirkés burger joghurtos öntettel

2016.05.16.

Csirkés burger joghurtos öntettel

Azzal pakolod tele, amivel csak a szeretnéd.

Hozzávalók (4 bucihoz):

a bucihoz:

160 g zabpehelyliszt

160 g fehér tönkölyliszt

40 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt

1 tk. só

35 g xilit

20 g élesztő

1 db tojás

25 g vaj

230 g natúr joghurt

 

a tetejére:

1 db tojás

1 marék szezámmag

 

a csirkéhez:

500 g csirkemell

1 ek. olívaolaj

sült csirke fűszerkeverék

 

a joghurtos öntethez:

natúr joghurt

zöld Tabasco (zöld jalapeno paprikás szósz)

 

saláta, lila hagyma, uborka, ízlés szerint

Elkészítés:

A buci elkészítése

1. A buci hozzávalóit egy tálba tesszük, alaposan összekeverjük, gyúrjuk, dagasztjuk, addig, amíg a tészta fényes nem lesz, és el nem válik az edény falától. Ekkor letakarjuk és meleg helyen 60 percig kelesztjük.

2. A megkelt tésztát lisztezett felületen lazán átgyúrjuk még egyszer. 4 felé vágjuk és 4 szabályos kerek formát készítünk belőle, melyet sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk. Tegyük egymástól távol a bucikat, mert sülés közben kb. kétszeresére nőnek.

A tetejüket felvert tojással megkenjük és megszórjuk szezámmaggal.

180 C fokon 60 perc alatt készre sütjük.

 

A hús elkészítése

1. A csirkemellet megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk. Befűszerezzük és meglocsoljuk olajjal. Egy lefedhető serpenyőbe tesszük és előbb nagy hőfokon kérget sütünk a husinak, majd a hőfokot levéve vizet adunk hozzá és puhára pároljuk. Alacsony hőfokon, lefedve, sokáig főzzük, úgy, hogy közben az elpárolgó vizet pótoljuk.

Ha már teljesen puha a hús, akkor két villa segítségével szétcincáljuk apró cafatokra a húsit. Adjunk hozzá még vizet, hogy szaftos legyen és ízlés szerint még fűszereket, hogy megfelelően ízletes legyen.

A burger összerakása

A megsült bucikat kb. 30 percig pihentetjük, ezután félbevágjuk és mindkét oldalát megpirítjuk egy serpenyőben.

Megkenjük a joghurtos szósszal és tele pakoljuk a csirkével és a salival. Majd jöhet még egy adag joghurtos szósz és a burger teteje.

1 db buci (150 g) tartalmaz (csak a zsemle):

Energia: 380 kcal

Fehérje: 16 g

Szénhidrát: 53 g

Zsír: 12 g

vissza

Hozzászólások