Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Tonhalas kuszkusz saláta friss bazsalikommal

Tonhalas kuszkusz saláta friss bazsalikommal Konyha: mediterrán
Fő kategória: halak , saláták
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes, húsmentes

Klasszikus sajttorta recept karamell öntettel

Klasszikus sajttorta recept karamell öntettel Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: Valentin-nap, húsvét, vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, újév, farsang
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 120 perc

Cukkíni-kápia vega nyárs bulgurral, sajtmártással és zeller chipsszel

Cukkíni-kápia vega nyárs bulgurral, sajtmártással és zeller chipsszel Fő kategória: köret
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: nyári, szezonfüggetlen
Alkalom: grill party, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Fokhagymás-vajas sült csirke, fűszeres burgonyával

2015.01.25.

Fokhagymás-vajas sült csirke, fűszeres burgonyával

Egy szaftos csirkemell receptje, melyben a csirke omlósságát a bőre alá benyomkodott fokhagymás vaj és a legvégén rásütött sonka biztosítja.

Hozzávalók (2 személyre):

1 db bőrös csirkemell

4 gerezd fokhagyma

2 ek. vaj

½ csomag sültcsirke fűszersó

2 ek. olívaolaj

4 db burgonya

2 dl alaplé vagy víz

2 szelet Pápai Kőröshegyi sonka

Elkészítés:

1. A csirkemellet előkészítés után bedörzsöljük a fűszersóval. A bőrét ujjunk segítségével elválasztjuk a hústól.

2. A vajat összekeverjük 2 db zúzott fokhagymával és egy kanál segítségével benyomkodjuk a csirke bőre alá. Egyenletesen eloszlatjuk. (Tehetünk a vajba fűszernövényeket is.)

Az így elkészített csirkét egy hőálló tálba tesszük, olívaolajjal meglocsoljuk és alaplevet vagy vizet öntönk alá. Beletesszük a maradék fokhagymát. Az egészet alufóliával lefedjük és kb. 1,5 óráig 200 C fokon sütjük. Közben a saját levével időnként meglocsoljuk. Az utolsó fél órában hozzáadjuk a kockára vágott, sültcsirke fűszersóban átforgatott burgonyát is. A végén reteszük a sonka szeleteket és ropogósra pirítjuk.

vissza

Hozzászólások