Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Sertéspörkölt galuskával

Sertéspörkölt galuskával Konyha: magyar
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes

Gluténmentes vaníliás karika egyszerűen

Gluténmentes vaníliás karika egyszerűen Fő kategória: desszertek
Étkezés: reggeli, tízórai, uzsonna
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes, húsmentes
Népszerű témák: Enni és Fogyni módszer, diétás nassolnivaló, karácsonyi sütemények, gasztroajándékok

Tárkonyos gombakrémleves ropogós tésztafedő alatt

Tárkonyos gombakrémleves ropogós tésztafedő alatt Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: téli, szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, újév, Valentin-nap
Elkészítési nehézség: közepes

Francia rakott burgonya házi kolbásszal

2016.07.07.

Francia rakott burgonya házi kolbásszal

Francia ihletésű rakott burgonya vajjal, tejszínnel és házi kolbásszal. Finom egytálétel, mely egyszerűen és gyorsan elkészíthető.

Valójában ez egy Anna-burgonya kicsit felturbózva. Az Anna-burgonya köretnek számít, mint ahogyan ebben a receptben már láthattátok. Némi házi kolbásszal (vagy akár házi szalonnával) viszont úgy felturbózhatjuk, hogy főfogásnak is tökéletes. Lehet, hogy ezután majd mindig így készítjük a rakott burgonyát.

Hozzávalók (4 személyre)

6-8 db burgonya

1 db vöröshagyma

200 g házi kolbász

150 g reszelt sajt

3 ek. vaj

250 ml OKÉ habtejszín (vagy más magas zsírtartalmú főzőtejszín)

őrölt fekete bors

őrölt szerecsendió

Elkészítés:

1. A vöröshagymát finomra vágjuk, a kolbászt vékony szeletekre, a sajtot pedig lereszeljük.

2. A tejszínt egy tálba öntjük és ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval. Alaposan elkeverjük.

3. A vajat egy tálkában felolvasztjuk.

4.  A burgonyát megtisztítjuk és 1-2 mm vastag szeletekre vágjuk. Nem szabad beáztatni, mert ekkor elveszítenénk a keményítő ragasztóhatását.

5. Egy hőálló tálat először kevés olvasztott vajjal meglocsolunk, és ebbe helyezzük a burgonyaszeleteket. Megsózzuk, majd ismét meglocsoljuk olvasztott vajjal. Megszórjuk a finomra vágott vöröshagymával, majd ráhelyezzük a karikára vágott kolbászt. Ezután következik még egy réteg burgonya. Sózás, vajas locsolás, majd hagyma, kolbász és ismét burgonya, ameddig el nem fogynak az alapanyagok. A tetejét burgonyával fejezzük be.

Az egészet leöntjük az ízesített tejszínnel, majd rászórjuk a sajtot és 150 C fokos sütőben kb. 30-40 percig sütjük.

# rakott krumpli # francia rakott burgonya # egytálétel # ebédre # egyszerű receptek # francia receptek #magyaros receptek #burgonyás ételek #gluténmentes ételek #gluténmentes recept #anna burgonya #tejszínes burgonya #egyszerű ebéd 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

vissza

Hozzászólások