Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Lebbencsleves

Lebbencsleves Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi, téli, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc

Panna cotta csillagánizsos-kakaós és kávés granitával

Panna cotta csillagánizsos-kakaós és kávés granitával Konyha: mediterrán
Fő kategória: desszertek
Étkezés: uzsonna
Szezon: nyári, szezonfüggetlen
Alkalom: farsang, Valentin-nap, húsvét, grill party, karácsony, szilveszter, újév
Elkészítési nehézség: közepes

Csúsztatott palacsinta puncsmártással

Csúsztatott palacsinta puncsmártással Konyha: magyar
Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Gyömbéres-citrusos csirkeszárny vele sült kelbimbóval és basmati rizzsel

2015.11.19.

Gyömbéres-citrusos csirkeszárny vele sült kelbimbóval és basmati rizzsel

A mézes-csilis csirkeszárny receptemet változtattam át egy gyömbérre épülő, citromot és narancsot is tartalmazó páccal készített ételre, mely különösen a meghűléses időszakban ajánlott, felhasználva a gyömbér és a citrusok kellemes ízét és immunrendszerre gyakorolt jótékony hatását, melyet egy kevés fokhagymával tovább erősíthetünk.



Hozzávalók (4 személyre):

a csirkéhez:

8 db csirkeszárny

a páchoz:

őrölt fekete bors

1 ek. reszelt gyömbérgumó

1 db citrom (a héja kell reszelve és a fél citrom leve)

1 db narancs (a héja kell reszelve és a fél citrom leve)

2 ek. méz

2 ek. szójaszósz

1 ek. olívaolaj

ízlés szerint 6-8 gerezd fokhagyma

a körethez:

30 g kelbimbó

basmati rizs

a sütéshez egy kevés alaplé vagy víz

Elkészítés:

1. A csirkeszárnyakat előkészítés után alaposan besózzuk, és egy keverőtálba tesszük.

2. A megadott hozzávalókkal egy habverő segítségével mártás sűrűségű pácot készítünk. A pácot két részre osztjuk. Az egyik részben átforgatjuk husit. A husit egy kis időre állni hagyjuk. A legjobb, ha egy éjszakát áll. A másik részben átforgatjuk az előkészített és félbevágott kelbimbót.

3. Tepsibe tesszük, (a tálban maradt mártást nyugodtan paskoljuk rá) és egy kevés alaplé is mehet alá. A szárnyvégeket érdemes alufóliával betekerni, mert azok hamar megégnek. A kelbimbót 10 perc után tegyük a csirkékhez.

Kb. 30 percet sütjük 190 C fokos sütőben. Az utolsó pár percen - ha tehetjük- kapcsoljuk át a sütőt grill fokozatra.

Párolt basmati rizzsel tálaljuk.  

vissza

Hozzászólások