Life&Trend

Az élet hangulatos oldala, mely összehoz

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért, vagy azért, hogy barátot, társat találj.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Barát- és társkereső:
































Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Toszkán májas pirítós, azaz Crostini neri

Toszkán májas pirítós, azaz Crostini neri Népszerű témák: szilveszteri buli receptek
Konyha: mediterrán
Fő kategória: előételek, vendégvárók
Étkezés: reggeli, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: grill party, karácsony, szilveszter, farsang, Valentin-nap, húsvét

Fokhagymás rakott pulykamell cukkínivel és bulgurral (alakbarát)

Fokhagymás rakott pulykamell cukkínivel és bulgurral (alakbarát) Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc

Diétás kókuszgolyó

Diétás kókuszgolyó Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes, tojásmentes, húsmentes

Kemencében sült oldalas és sütőtök

2014.11.24.

Kemencében sült oldalas és sütőtök

Egy kisebb családi összejövetel alkalmával kemencében sütöttünk előbb oldalast, majd egy tököt végül pedig papsipkát. A kemence melegét jól ki kell használni, nekünk nagyon jól sikerült.

Az ételeket sütőben is könnyedén el tudjuk készíteni az alábbi recept alapján.

Hozzávalók (4-6 személyre):

az oldalashoz:

1 kg oldalas

őrölt fekete bors

őrölt köménymag

morzsolt majoránna

fokhagyma-granulátum

1 dl világos sör

3-4 ek. sertészsír

a körethez:

300 g burgonya

4 ek. étolaj

ugyanaz a fűszerkeverék, melyet az oldalashoz használtunk

 

Elkészítés:

1. Az oldalast a megadott fűszerekkel alaposan bedörzsöljük, és egy napig pácoljuk. Másnap egy fedeles jénai tálba, vagy tepsibe tesszük, hozzáadjuk a zsírt, sört öntünk alá és fedő alatt 200 C fokon 1 óráig sütjük.

Az utolsó 10 percben vegyük le róla a fedőt, hogy ropogós kéreg is kialakuljon.

2. A burgonyát meghámozzuk, és nagyobb cikkekre vágjuk. A fűszerkeverékkel és az olajjal alaposan átkeverjük, majd 200 C fokra előmelegített sütőben ropogósra sütjük.

3. A sütőtökök nagyobb darabokra vágjuk és tepsibe tesszük. 200 C fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.

Az oldalast a burgonyával tálaljuk és borban sült zöldségeket (recept itt) is kínálhatunk hozzá.

Desszertként szintén kemencében sült papsipkát (recept itt) ajánlok.

vissza

Hozzászólások