Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Pisztáciás brokkolikrémes tészta

Pisztáciás brokkolikrémes tészta Konyha: mediterrán
Fő kategória: tészták, zöldséges ételek
Étkezés: ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, húsmentes

Gyors zöldségmártogatós

Gyors zöldségmártogatós Fő kategória: előételek, vendégvárók
Étkezés: tízórai, uzsonna, vacsora
Szezon: tavaszi, nyári, szezonfüggetlen
Alkalom: grill party, szilveszter, húsvét
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 15 perc

Édeskömény saláta zöld almával

Édeskömény saláta zöld almával Fő kategória: előételek, saláták
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: húsvét, grill party, szüret, Halloween, Márton-nap, vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, újév, farsang, Valentin-nap
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 15 perc

Kemencében sült oldalas és sütőtök

2014.11.24.

Kemencében sült oldalas és sütőtök

Egy kisebb családi összejövetel alkalmával kemencében sütöttünk előbb oldalast, majd egy tököt végül pedig papsipkát. A kemence melegét jól ki kell használni, nekünk nagyon jól sikerült.

Az ételeket sütőben is könnyedén el tudjuk készíteni az alábbi recept alapján.

Hozzávalók (4-6 személyre):

az oldalashoz:

1 kg oldalas

őrölt fekete bors

őrölt köménymag

morzsolt majoránna

fokhagyma-granulátum

1 dl világos sör

3-4 ek. sertészsír

a körethez:

300 g burgonya

4 ek. étolaj

ugyanaz a fűszerkeverék, melyet az oldalashoz használtunk

 

Elkészítés:

1. Az oldalast a megadott fűszerekkel alaposan bedörzsöljük, és egy napig pácoljuk. Másnap egy fedeles jénai tálba, vagy tepsibe tesszük, hozzáadjuk a zsírt, sört öntünk alá és fedő alatt 200 C fokon 1 óráig sütjük.

Az utolsó 10 percben vegyük le róla a fedőt, hogy ropogós kéreg is kialakuljon.

2. A burgonyát meghámozzuk, és nagyobb cikkekre vágjuk. A fűszerkeverékkel és az olajjal alaposan átkeverjük, majd 200 C fokra előmelegített sütőben ropogósra sütjük.

3. A sütőtökök nagyobb darabokra vágjuk és tepsibe tesszük. 200 C fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.

Az oldalast a burgonyával tálaljuk és borban sült zöldségeket (recept itt) is kínálhatunk hozzá.

Desszertként szintén kemencében sült papsipkát (recept itt) ajánlok.

vissza

Hozzászólások