Life and Trend

Földi Rita online magazinja

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Kenyérlángos

2014.10.20.

Kenyérlángos

Régóta kísérletezek a kenyérlángos receptekkel, és végre megtaláltam az igazit. Ennek hangulata van. Ahogy beleharapok, újra azon a nyáresti borfesztiválon érzem magam, amit gyengéden átjárt a töki pompos illata, hirtelen egy kicsit Balatonon is vagyok, valamelyik szüreti fesztiválon, és eszembe jutnak azok a hideg programok is, melyeknek elengedhetetlen melegítő harapnivalója a langalló.


Hozzávalók (4-6 személyre)

500 g búzafinomliszt (de még finomabb BL80 kenyérlisztből)

7 g szárított élesztő

200 ml langyos víz

1 ek. só

4 ek. étolaj

 

Feltét:

50 g kolozsvári húsos szalonna

50 g füstölt kenyérszalonna

1 db nagyobb lila hagyma

120 g trappista sajt

400 ml tejföl

3 gerezd fokhagyma

 

Elkészítés

1.  A lisztet egy nagyobb edénybe szitáljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a sót. Elkeverjük, majd hozzáadjuk az olajat és fokozatosan a langyos vizet is. Ezután gyúrás, dagasztás következik, hogy sima tésztát kapjunk. A tészta akkor jó, ha szép fényes és elválik az edény falától.

30 percig meleg helyen, letakarva pihentetjük.

2. Ha már a tészta duplájára nőtt, akkor újra átgyúrjuk, majd kinyújtjuk kb. 2 cm vastagságúra. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és újból letakarva kelesztjük, 15 percig.

Addig a sütőt előmelegítjük 220 C fokra (alsó-felső sütés).

3. A megkelt tésztát 15 percig elősütjük a sütőben.

4. Az elősütött tészta tetejét megkenjük fokhagymás, sós tejföllel, majd kockázott szalonnával, lila hagymával és reszelt sajttal megszórjuk. További 15 percig sütjük.

vissza

Hozzászólások