Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Afrikai harcsafilé Kárpáti módra vajas-petrezselymes hordóburgonyával

Afrikai harcsafilé Kárpáti módra vajas-petrezselymes hordóburgonyával Konyha: magyar
Fő kategória: halak
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: nehéz

Bolognai spagetti

Bolognai spagetti Konyha: mediterrán
Fő kategória: tészták
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Kakaós-mandulás keksz

Kakaós-mandulás keksz Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Kókuszos friss morzsában sült jércemell gyümölcsraguval és párolt rizzsel

2014.09.22.

Kókuszos friss morzsában sült jércemell gyümölcsraguval és párolt rizzsel

Egy igazán keleti ízvilágú ételt varázsolhatunk az asztalunkra ezzel a recepttel. Az édeskés gyümölcsragu kitűnően kiegészíti a fűszeres csirkemellet.

Hozzávalók (4 személyre):

700 g jércemell

őrölt fekete bors

2 db tojás

100 g liszt

150 g szikkadt fehér kenyér a morzsának

100 g kókusz-reszelék

párolt rizs köret

a gyümölcsraguhoz:

bármilyen gyümölcs (itt most 1 db alma, 1 db narancs és 1 db körte volt, de tehetünk bele szőlőt vagy banánt is)

2 csipet őrölt fahéj

6 ek. méz

1 dl fehér bor (lehetőleg édes, de olaszrizlinggel is nagyon finom)


Elkészítés:

1. A gyümölcsraguval kezdjük. A gyümölcsöket megtisztítás után 1 cm-es kockákra vágjuk. Ha narancsot használunk, akkor a két végét vágjuk le, majd oldalról is vágjuk le a héját, úgy hogy ne maradjon rajta fehér rész. Ezután a hártyák közül vágjuk ki a narancshúst. Az így kapott narancs filét kockázzuk fel. A hártyákban maradt narancslevet pedig nyomkodjuk ki egy tálba és használjuk fel a gyümölcsraguhoz. A felkockázott almát citromlével locsoljuk meg.

Egy kisebb lábosban habzásig hevítjük a kb. 6 ek. mézet. Majd beletesszük a gyümölcsöket és a gyümölcslevet is (narancs és citromlé). Megszórjuk fahéjjal, átkeverjük, majd felöntjük a borral. Felére elforraljuk a levét. Rövid ideig állni hagyjuk, így egy picit sűrűbb lesz.

2. A jércét előkészítjük, vékony szeleteket vágunk belőle, klopfoljuk és besózzuk, őrölt borssal megszórjuk.

3. A szikkadt kenyér héját levágjuk és a belső részét a sajtreszelő legnagyobb lyukán lereszeljük (és már kész is a panko morzsa házilag). Ezt összekeverjük kókuszreszelékkel fele-fele arányban.

A húst előbb lisztbe, majd felvert sózott tojásba végül a kókuszos morzsában forgatjuk meg.

Bő, forró olajban kisütjük (olajsütő 170 C fok- kb. 10 perc) majd lecsepegtetjük.

Párolt rizzsel tálaljuk.

vissza

Hozzászólások