• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Kókuszos friss morzsában sült jércemell gyümölcsraguval és párolt rizzsel

2014.09.22.

Kókuszos friss morzsában sült jércemell gyümölcsraguval és párolt rizzsel

Egy igazán keleti ízvilágú ételt varázsolhatunk az asztalunkra ezzel a recepttel. Az édeskés gyümölcsragu kitűnően kiegészíti a fűszeres csirkemellet.

Hozzávalók (4 személyre):

700 g jércemell

őrölt fekete bors

2 db tojás

100 g liszt

150 g szikkadt fehér kenyér a morzsának

100 g kókusz-reszelék

párolt rizs köret

a gyümölcsraguhoz:

bármilyen gyümölcs (itt most 1 db alma, 1 db narancs és 1 db körte volt, de tehetünk bele szőlőt vagy banánt is)

2 csipet őrölt fahéj

6 ek. méz

1 dl fehér bor (lehetőleg édes, de olaszrizlinggel is nagyon finom)


Elkészítés:

1. A gyümölcsraguval kezdjük. A gyümölcsöket megtisztítás után 1 cm-es kockákra vágjuk. Ha narancsot használunk, akkor a két végét vágjuk le, majd oldalról is vágjuk le a héját, úgy hogy ne maradjon rajta fehér rész. Ezután a hártyák közül vágjuk ki a narancshúst. Az így kapott narancs filét kockázzuk fel. A hártyákban maradt narancslevet pedig nyomkodjuk ki egy tálba és használjuk fel a gyümölcsraguhoz. A felkockázott almát citromlével locsoljuk meg.

Egy kisebb lábosban habzásig hevítjük a kb. 6 ek. mézet. Majd beletesszük a gyümölcsöket és a gyümölcslevet is (narancs és citromlé). Megszórjuk fahéjjal, átkeverjük, majd felöntjük a borral. Felére elforraljuk a levét. Rövid ideig állni hagyjuk, így egy picit sűrűbb lesz.

2. A jércét előkészítjük, vékony szeleteket vágunk belőle, klopfoljuk és besózzuk, őrölt borssal megszórjuk.

3. A szikkadt kenyér héját levágjuk és a belső részét a sajtreszelő legnagyobb lyukán lereszeljük (és már kész is a panko morzsa házilag). Ezt összekeverjük kókuszreszelékkel fele-fele arányban.

A húst előbb lisztbe, majd felvert sózott tojásba végül a kókuszos morzsában forgatjuk meg.

Bő, forró olajban kisütjük (olajsütő 170 C fok- kb. 10 perc) majd lecsepegtetjük.

Párolt rizzsel tálaljuk.

vissza

Hozzászólások

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!