Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Toszkán májas pirítós, azaz Crostini neri

Toszkán májas pirítós, azaz Crostini neri Népszerű témák: szilveszteri buli receptek
Konyha: mediterrán
Fő kategória: előételek, vendégvárók
Étkezés: reggeli, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: grill party, karácsony, szilveszter, farsang, Valentin-nap, húsvét

Sütőtökös mézeskalács egészségesen

Sütőtökös mézeskalács egészségesen Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: őszi, téli
Alkalom: karácsony, Halloween
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: min. 120 perc

Zsályás fokhagymakrémleves

Zsályás fokhagymakrémleves Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi, téli
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, tojásmentes, húsmentes

Oregánós-fokhagymás csirkemell petrezselymes jázmin rizzsel (alakbarát)

2016.06.25.

Oregánós-fokhagymás csirkemell petrezselymes jázmin rizzsel (alakbarát)

A rizs és a magas fehérjetartalmú csirkemell igazi testépítős ételnek számít. Nagyon sokszor szoktam ilyet enni, és hogy ne legyen unalmas, mindig kitalálok valami egyedi fűszerezést. Most két kedvencemet az oregánót és a fokhagymát használtam hozzá. Az eredmény egy nagyon finom, diétás ebéd lett.

Hozzávalók (3 adag)

300 g csirkemell filé

1 ek. olívaolaj

½ csomag sültcsirke fűszersó

1 csipet őrölt fekete bors

2 csipet morzsolt oregánó

3 db fokhagyma

2 dl víz

 

Köret:

3 adag párolt jázmin rizs

saláta, paradicsom, uborka

Elkészítés:

1. A csirkemell filét megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. Beletesszük egy tálba, befűszerezzük és olívaolajjal meglocsoljuk. Alaposan elkeverjük és hűtőben 1 órát állni hagyjuk.

2. Tapadásmentes serpenyőben kevergetés mellett lepirítjuk a befűszerezett húst, majd felöntjük 1 dl vízzel és lefedjük. Ezt még egyszer megismételjük. Ha már puha a hús, akkor felaprított fokhagymával megszórjuk és pár percig tovább pároljuk még.

Friss petrezselyemmel elkevert jázmin rizzsel és sok zöldséggel fogyasztjuk.

 

1 adag csirkemell 40 g rizzsel tartalmaz:

Energia: 288 kcal

Fehérje: 28 g

Szénhidrát: 31 g

Zsír: 5 g

vissza

Hozzászólások