Life and Trend

Földi Rita online magazinja

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Őszi csirkecomb almával, zsályával, sütőtökkel

2016.10.15.

Őszi csirkecomb almával, zsályával, sütőtökkel

A recept, mely nemcsak a tányérodra varázsol őszi hangulatot, hanem a lelkedbe is. Élvezd, ahogy a sült tök és alma édes illata keveredik az illatos zsályával!

Őszi színkavalkád és csupa egészséges finomság egy könnyen elkészíthető, gluténmentes ételben. Vasárnapi ebédként kötelező kipróbálni!

 

Hozzávalók (4 személyre):

4 db csirke felső comb

őrölt fekete bors

őrölt chili

1 ek. vaj

6-7 db friss zsályalevél

3 db alma

2 db sárgarépa

500 g orange sütőtök

1 dl félszáraz fehér bor

Elkészítés:

1.  A csirkét megtisztítjuk, a csontnál kissé bevágjuk, hogy jól átsüljön, majd sózzuk és borsozzuk. 10 percig hagyjuk állni.

2. A sütőtököt meghámozzuk és felkockázzuk. A sárgarépát is megpucoljuk és felkarikázzuk. Az alma magházát kiszedjük és felkockázzuk. A sütőtököt külön tálba tesszük. Az almát és a répát egy nagy tálban összeforgatjuk.

3. Egy serpenyőben vajat teszünk. Ezen sütjük elő a csirkecombokat úgy, hogy előbb a bőrével lefelé fordítjuk, hogy kisüljön a zsírja. Pár perc alatt kérget sütünk, majd kivesszük a serpenyőből.

4. A serpenyőben maradt fűszeres, olvasztott vajat felöntjük a borral. Magas hőfokon hevítjük, hozzáadjuk a felaprított zsálya leveleket és felére besűrítjük.

5. Beleöntjük a sütőtököt és sóval, kevés chilivel átforgatjuk. Rövid ideig főzzük, majd hozzáadjuk a répát és az almát is. Ezzel már csak pár percig főzzük, majd az egészet egy hőálló tálba vagy tepsibe öntjük és elterítjük. Itt is megszórhatjuk még sóval és őrölt chilivel.

6. Ráhelyezzük az elősütött csirkecombokat és előmelegített, 180 C fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.

Rizibizivel vagy párolt rizzsel tálaljuk.   

Mentés

vissza

Hozzászólások