• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Paprikás krumpli gazdagon

2013.12.16.

Paprikás krumpli gazdagon

Egyszerű étel tele ízekkel. Nem értem, hogy miért csak elvétve lehet vele találkozni a vendéglátóhelyeken. Talán azért, mert akkor paprikás burgonyának kellene hívni? Ez nem hangzik túl jól, de valljuk be, az étel tálalása is kommersz. Ennek ellenére alig találkoztam olyan magyar emberrel, aki ne szeretné a paprikás krumplit.

Hozzávalók (4 személyre):

8 db burgonya

kolozsvári füstölt szalonna

1 db vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1 db tv paprika

1 db paradicsom

kolbász és virsli ízlés szerint

fűszerpaprika

őrölt köménymag

őrölt feketebors

majoránna

víz

 

Elkészítés:

1. A kockára vágott szalonnát megpirítjuk. Rátesszük az apróra vágott vöröshagymát. Rövid ideig dinszteljük, majd tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával. Hozzáadjuk a megtisztított, hasábokra vágott burgonyát és kevés vízzel felöntjük.

2. Teszünk bele sót, borsot, őrölt köménymagot, kockázott paprikát és paradicsomot, kolbászt és a vége felé majoránnát. A burgonya puhulásáig főzzük. Az utolsó 5 percben tegyük hozzá a darabolt virslit és a zúzott fokhagymát is.

Én a végén raktam még hozzá nokedlit is, csakhogy ismét kielégítsem heti tésztaigényemet. A nokedlit külön megfőztem és még a virsli hozzáadása előtt kevertem a krumplihoz.

Aki csípősebben szereti, tehet hozzá Erős Pistát vagy erős paprikát is.

vissza

Hozzászólások

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!