Life&Trend

Az élet hangulatos oldala, mely összehoz

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért, vagy azért, hogy barátot, társat találj.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Barát- és társkereső:
































Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Kakaós-mandulás keksz

Kakaós-mandulás keksz Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Tárkonyos gombakrémleves ropogós tésztafedő alatt

Tárkonyos gombakrémleves ropogós tésztafedő alatt Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: téli, szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, újév, Valentin-nap
Elkészítési nehézség: közepes

Tejszínes rakott cukkini durum fusilli tésztával

Tejszínes rakott cukkini durum fusilli tésztával Konyha: mediterrán
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Elkészítési idő: max. 60 perc
Elkészítési nehézség: könnyű
Speciális összetevő: fehér cukor mentes

Paprikás krumpli újragondolva

2013.12.18.

Paprikás krumpli újragondolva

Mostanság sokat foglalkozok az újragondolt ételekkel. Az elvem az, hogy addig nem utasíthatunk el semmit, ameddig nem próbáltuk ki. Így most a próbálgatás időszakában vagyok. Ugyanis elsőre, nem sikerült eldöntenem, hogy tetszik-e ez az egész ”átvariálás” dolog.

Bíró Lajos szerint ,,az újragondolás nem jelenthet öncélú magamutogatást. Az „átöltöztetett” ételek akkor működnek jól, ha bárki bekötött szemmel felismeri őket. Minden eredeti elemnek benne kell lennie az újragondolt ételben, nem hiányozhat egyik sem.”

A fentiek alapján nem lehetne semmi gond az újragondolt ételekkel, hiszen ugyanazt az ízt kapjuk, csak másképpen néz ki. De valahogy mégsem ugyanaz. Nosztalgiáról van szó? Félünk az újtól? Nektek mi a véleményetek az újragondolt ételekről?

 

Elsőként a paprikás krumplival tettem kísérletet. Azért esett erre a választásom, mert ez egy olyan étel, amit hagyományos módón nagyon nehezen lehet ízlésesen tálalni.

 


Hozzávalók (4 személyre):

8 db burgonya

4 szelet bacon szalonna

3 db paradicsom

3 db tv paprika

15 dkg házi kolbász

étolaj

 

A virsli pörkölthöz:

3 db vöröshagyma

4 db paradicsom

3 db paprika

15 dkg füstölt kenyérszalonna

0,5 kg virsli

2 evőkanál fűszerpaprika

őrölt feketebors

őrölt köménymag

morzsolt majoránna

víz

 

Elkészítés:

1. Először virsli pörköltöt készítünk, melyet egyébként főzelékekhez szoktam csinálni, vagy tarhonyával kínálok.

A pörkölt elkészítéséhez először megpirítjuk a szalonnát. Ha kész, akkor kivesszük egy szűrőkanál segítségével, és a visszamaradt zsírban finomra vágott hagymát dinsztelünk. Tűzről lehúzva hozzáadjuk a fűszerpaprikát és az őrölt köménymagot. Elkeverjük, majd kevés vízzel felöntjük. Sózzuk, borsozzuk és egyszer felforraljuk.

2. Beletesszük az apró kockára vágott paprikát, és úgy főzzük, hogy a folyadék elpárologjon róla. Ekkor öntsük fel egy kevés vízzel. Ezt többször ismételjük meg, majd adjuk hozzá az apró kockára vágott paradicsomot és ezzel is pirítsuk le, majd öntsük fel vízzel. Ha már a paprika és a paradicsom is kellően megfőtt, akkor tegyük bele vissza a sült szalonnát. Szórjuk meg majoránnával, és adjuk hozzá a felkarikázott virslit. Néhány perc múlva kész.

3. A virsli pörköltöt botmixer segítségével pépesítjük.

4. A bacon szalonnát, a paprikát és a paradicsomot kockázzuk fel és serpenyőben süssük meg kevés étolajon.

A burgonyát batonra vágjuk (videó itt 4:00-nál) és szintén megsütjük a serpenyőben. Végül a felkarikázott kolbászt is megsütjük.

 

 

vissza

Hozzászólások