• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Pikáns szezámmagos-brokkolis karaj

2016.01.23.

Pikáns szezámmagos-brokkolis karaj

Az ázsiai ízvilágot kevertem a magyaros vonallal, így született meg ez a nagyszerű étel, mely bekerült az új kedvenceim közé (csak, hogy ne egyek állandóan csirkehúst).

Hozzávalók (2 adag):

2 szelet csont nélküli karaj csíkokra vágva

1 ek. szezámmag

1 ek. szójaszósz

1 ek. frissen reszelt gyömbér

1 nagy gerezd fokhagyma

1 tk. étkezési keményítő

1 dl csontlé vagy marhahús alaplé

2 dl víz

1 kk. Erős Pista

1 ek. olívaolaj

½ kisebb brokkoli rózsáira szedve

1 db zöld paprika vékony csíkokra vágva

őrölt fekete bors

 

a tálaláshoz: 2 adag basmati rizs

 

Elkészítés:

1. A húst vékony csíkokra vágjuk, a brokkolit rózsáira szedjük, a paprikát is csíkokra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk. A gyömbért megtisztítjuk és lereszeljük.

Elkészítjük a szószt. Ehhez egy tálban összekeverjük az alaplét, a szójaszószt, a fokhagymát, a gyömbért, az Erős Pistát és a keményítőt.

2. A húst felforrósított olívaolajon, sóval és borssal megszórva megpirítjuk. Amikor már pirosas kérget kapott, akkor felöntjük a vízzel, és lefedve puhára pároljuk. Elpárologtatjuk róla az összes folyadékokét és a szezámmaggal megszórva megpirítjuk, majd félretesszük a húst.

3. Ugyanazt a serpenyőt használva pirítjuk meg a zöldségeket egy kevés olajon. Pár percig pirítjuk kevergetés mellett, majd hozzáadjuk az előre elkészített szószt. Lefedve 2-3 percig pároljuk. Utána hozzáadjuk a félretett húst és kevergetve pár percig még tovább főzzük.

Rizzsel tálaljuk.

vissza

Hozzászólások

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!