Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Legnépszerűbb

Rakott kelkáposzta nagyon magyarosan

2014.08.15.

Rakott kelkáposzta nagyon magyarosan

Ezt az ételt lehet nagyon lightosan is készíteni, de most egy igen éhes férfi gyomrot kellett jól lakatnom. Így előkerült a füstölt szalonna , melynek következménye ez a kalóriában gazdag, magyaros rakott kelkáposzta lett.

Hozzávalók (4 személyre):

250 g darált sertéshús

350 g kelkáposzta

1 db vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

150 g füstölt kenyérszalonna

20 g zöldpaprika (nem erős)

30 g paradicsom

270 g főtt rizs

3 csipet őrölt fekete bors

3 csipet őrölt fűszerkömény

2 ek. fűszerpaprika

2 dl víz

150 g trappista sajt

1 pohár tejföl

Elkészítés:

1. A rizst megfőzzük. A kelkáposztát levelire szedjük. A vastagabb szárrészeket kivágjuk és alaposan megmossuk. Egy lábosban sós, őrölt köménymagos vizet forralunk, és ebbe tesszük bele apránként a káposzta leveleit néhány percre. Nem kell puhára főzni, csak addig maradjon a vízben, amíg egy kissé össze nem esik. Ha kész, szűrőkanállal kivesszük.

1. A szalonnát zsírjára pirítjuk. Beletesszük a szalonna bőrét is, hogy még intenzívebb legyen az íze. Ha már félig ropogós, akkor hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát. Együtt pirítjuk.

2. Hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, őrölt köménymaggal megszórjuk. A húst pirosra pirítjuk a szalonna zsírban. Félidőben hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és a paprikát. Együtt pirítjuk.

3. Tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, melyet elkeverünk, majd 2 dl forró vízzel felöntünk. Zúzott fokhagymát adunk hozzá. Kisebb lángon 5 percig főzzük.

4. Hozzákeverjük a kifőzött rizst. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

5. Egy jénai tányért kibélelünk a megfőzött káposztalevelekkel, úgy, hogy a felső egyharmad része kilógjon a leveleknek. A káposztával bélelt jénai közepére tesszük a rizses darált hús felét, egyenletesen eloszlatjuk és egy réteg káposzta levelet teszünk rá. Rátesszük a maradék húst is. Beterítjük a lelógó levelekkel és a közepére is további leveleket teszünk. Tejföllel megkenjük és előmelegített 200 C fokos sütőbe tesszük 30 perce.

Fél óra után reszelt sajttal megszórjuk és további 15-20 percig sütjük.

vissza

Hozzászólások